Sportief politieke campagne bij VV Berkum

| 18-02-2011

Gedeputeerde Theo Rietkerk voert zaterdag campagne tijdens de voetbalwedstrijd tussen VV Berkum en SVZW uit Wierden. De lijsttrekker van het CDA Overijssel (voor de Statenverkiezingen) grijpt deze Overijsselde derby aan om aandacht te vragen voor de ‘vijf euro regeling’ waarmee gemeenten kunnen investeren in sportaccommodaties. De afgelopen jaren hebben veel gemeenten al gebruik gemaakt van de regeling en dit wil CDA Overijssel vooral continueren.

Met de ‘vijf euro regeling’ krijgen gemeenten per inwoner vijf euro van de provincie om te investeren in het verbeteren of uitbreiden van sportaccommodaties. Zo is er in Borne bijgedragen aan een minispeelveld van kunstgras voor de jeugd, is er in Haaksbergen een ‘all weather’ springbak voor de paardenvereniging gekomen en zijn er in meerdere gemeenten kunstgrasvelden voor plaatselijke voetbalclubs gerealiseerd. Voorwaarde voor de regeling is dat verenigingen die gebruik maken van de accommodatie activiteiten organiseren die jongeren stimuleren om deel te nemen in de maatschappij.

CDA Overijssel wil gemeenten wijzen op de mogelijkheden en kansen van deze regeling en zal de komende periode op meerdere plekken campagne voeren. Zaterdag dus bij VV Berkum op sportpark De Vegtlust. De wedstrijd tegen SVZW begint om 15.00 uur. Naast de lijsttrekker zullen ook enkele andere Overijsselse CDA-kandidaten aanwezig zijn.

VV Berkum, Voetbal, Sportpark De Vegtlust, Provincie Overijssel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws