Sportief gebaar provincie voor breedtesport

| 14-01-2014

Zwolle kan door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel van een euro per inwoner de breedtesport in de stad extra impulsen geven. De Overijssels hoofdstad investeert in activiteiten van SportService Zwolle, in activiteiten in aanloop naar de Zwolse Halve Marathon, in een fietstoertocht van Stichting Sportevenementen Zwolle en in fittuinen in de stad.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Deelname aan sportieve activiteiten gebeurt in Zwolle al volop: ongeveer drie van de vier Zwollenaren is op één of andere manier sportief actief. Met de bijdrage van de provincie kan daar een extra impuls aan worden gegeven. Voor de jaren 2013 en 2014 gaat het (dus) om een bedrag van ruim 240 duizend euro. Dat bedrag wordt dusdanig besteed dat Zwolle verwacht dat de investering ook na dit jaar effect heeft. Het grootste deel van het budget wordt besteed door SportService Zwolle (SSZ). SSZ wil de subsidie gebruiken voor sportbuurtclub Club2Move in de wijk Dieze, voor Citytrainer en de cursus ‘Ik train mijn stad’ en voor de PEC Zwolle Streetleague. SportService Zwolle zet het geld ook in voor deskundigheidsbevordering rondom schoolsporttoernooien.

Stichting Empower wil een aantal kleinschalige openbare fittuinen realiseren, met name op plekken in de stad waar de sportdeelname (door jongeren) nog achterblijft. Als organisator van de Ster van Zwolle gaat Stichting Sportevenementen Zwolle een regionale toertocht voor recreanten organiseren over het parcours van de Ster. En onder de naam ‘Hardloopstad Zwolle’ wil de organisatie van de Zwolse Halve Marathon zorgen voor onder meer grotere deelname van jongeren aan het evenement.

Gemeente Zwolle, Scania Zwolse Halve Marathon, Club2Move, SportService Zwolle, Ster van Zwolle, Provincie Overijssel, Stichting Empower, PEC Zwolle Street League

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws