SportGala Zwolle steunt vier goede doelen

| 28-12-2011

De allereerste editie van SportGala Zwolle komt steeds dichterbij. Op zaterdag 21 januari 2012 is het zover. Stichting Sportief Zwolle, als organiserende partij van het sportgala, zet haar beste beentje voor en gaat zich op de avond zelf hard maken voor vier goede doelen.

Voorafgaand aan het gala is er een Sport-to-Business meeting voor alle sponsoren en genomineerden. Een onderdeel van deze meeting is de Zwolse sportveiling, waarvan de opbrengt gaat naar Stichting VG Sport, Stichting Van & Voor Zwolle (Voedselbank) en Stichting ’t Hoefijzer. De organisatie van SportGala Zwolle is op zoek naar kavels voor de sportveiling. Denk hierbij aan een gastspreker, sportaccommodaties, sportarrangementen, maar bijvoorbeeld ook een paar schaatsen zijn prachtige kavels voor de sportveiling.

Sporten is voor iedereen, ook voor mensen met een verstandelijke beperking. VG Sport Zwolle biedt daarom speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking leuke sport- en spelactiviteiten aan. Stichting Van & Voor Zwolle heeft een actie op touw gezet om de Voedselbank een eigen accommodatie te kunnen verschaffen. Voor 250 euro per jaar kan er een bouwsteen gekocht worden voor een beter Zwolle. Een bouwsteen, onder meer, voor een goed uitgiftepunt voor de Voedselbank en voor voedselhulp aan de allerarmsten. Stichting Van & Voor Zwolle heeft als doel het ondersteunen van inwoners van Zwolle die écht helemaal niets hebben.

‘t Hoefijzer biedt zo’n 240 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en mensen met psychische problemen de mogelijkheid om paard te rijden onder deskundige begeleiding. Dit gebeurt in een volledig aangepaste manege. Daarnaast is de manege een plaats waar mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding vinden.

Naast de sportverkiezing, de ondertekening van het Gouden Sportboek, het nodige entertainment en leuke artiesten, wordt er ook een ludieke actie ingezet voor het vierde goede doel. De opbrengst daarvan gaat integraal naar Jeugdsportfonds Zwolle. Deze Zwolse stichting biedt kinderen uit minder financieel draagkrachtige gezinnen de mogelijkheid om lid te worden van een Zwolse sportvereniging. Professionals rondom het zorg- en opvoedingssysteem van het kind hebben de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen via Jeugdsportfonds Zwolle.

SportGala Zwolle is het podium in Zwolle voor (top)sportprestaties en de verbinding tussen breedtesport en topsport. SportGala is voor iedereen en van iedereen. Het initiatief SportGala Zwolle past prima in de doelstelling van Stichting Sportief Zwolle, zij wil op een onafhankelijke wijze sport profileren. De keuze om vier goede doelen te ondersteunen, is dan ook voor de organisatie vanzelfsprekend. Sport is een bindend element in de maatschappij en dat wil zij graag uitstralen op de eerste editie van SportGala Zwolle. Kijk voor meer informatie op www.sportgalazwolle.nl.

Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws