SportGala Zwolle op 1 februari 2013

| 25-09-2012

De tweede editie van het SportGala Zwolle wordt vrijdag 1 februari 2013 gehouden in het Zwols ‘Theater van de Sport’, oftewel het Landstede Sportcentrum. Stichting Sportief Zwolle is opnieuw de organiserende partij en wordt ondersteund door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het sportevenement. Het thema tijdens het tweede SportGala Zwolle is ‘water’.

© Annet van Raalten

Stichting Sportief Zwolle wil het succes van de eerste editie graag een vervolg geven en ziet de verbeterpunten als een uitdaging. De organisatie heeft eerder dit jaar politiek draagvlak gekregen nadat er een motie is ingediend voor een ondersteuningsbudget. Nieuw tijdens het SportGala Zwolle is de ‘Sportmeeting’, vervanger van de Sporttoost. De Sportmeeting moet het platform worden waar verenigingen, de politiek, sporters en het bedrijfsleven elkaar ontmoeten. Een groot aantal sponsoren van de eerste editie heeft inmiddels alweer toegezegd mee te doen. De organisatie wil de komende maanden gebruiken om deze groep sponsoren uit te breiden.

De prijzen worden - net als bij het eerste SportGala Zwolle - uitgereikt in de volgende negen categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sport(st)er met een beperking, Sportcoach, Sportvrijwillig(st)er, Sportstimuleringsprijs en Sportfoto van het jaar. Bij de drie laatstgenoemde categorieën gaat het om digitale publieksverkiezingen. Vanaf woensdag 10 oktober 2012 mag iedereen personen/teams voordragen via de website www.sportgalazwolle.nl. De dresscode is wederom black tie/gala. En ook het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle keert terug in het programma. Daarnaast krijgt het publiek spectaculaire acts te zien en het SportGala Zwolle wordt afgesloten met een daverend slotfeest.

Gemeente Zwolle, Landstede Sportcentrum, Gouden Sportboek, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws