Sportcoach: Arno, Folkher of Redbad?

| 13-01-2016

Wie wordt de sportcoach van het jaar 2015? Arno Bunnig, Folkher Langejans of Redbad Strikwerda? Tijdens de vijfde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 23 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan alleen vandaag nog tot en met vanavond 21.00 uur!

Arno Bunnig
Arno Bunnig staat veelal bekend als speler van Landstede Basketbal en zette in die hoedanigheid al de nodige mooie prestaties neer. Inmiddels speelt hij zelf niet meer op het hoogste niveau, maar is hij omgetoverd tot coach. Bunnig trainde in 2015 de talenten van Basketball Academy Zwolle U18 en haalde daarmee alle prijzen binnen die er te winnen waren. Het bekertoernooi leverde een hoofdprijs op en ook in de competitie was U18 oppermachtig. Onder de vleugels van Bunnig haalde zijn team de finale om het landskampioenschap, waarin het zonder enig probleem de titel over de streep trok.

Folkher Langejans
Folkher Langejans is één van de grondleggers als het gaat om beachsoccer in Zwolle. Hij was als keeper vanaf het eerste moment betrokken bij Pelikaan Beach Soccer Zwolle (PBSZ) en ging later verder als coach. Ook in 2015 was hij trainer van de Zwolse beachvoetballers. Met zijn team zette hij een historische prestatie neer, door voor het eerst in de clubgeschiedenis de Nederlandse beachsoccertitel te winnen. De reguliere competitie werd een succes en ook in de halve finale kende zijn ploeg geen enkel probleem. In de finale werd vervolgens La Bastille verslagen, waardoor Langejans in de boeken staat als eerste trainer die met PBSZ de landstitel veroverde.

Redbad Strikwerda
De 51-jarige Redbad Strikwerda is al jarenlang de spin in het web bij Landstede Volleybal. Onder zijn leiding beleefde de ploeg succesvolle jaren en ook in 2015 werden daar weer twee prijzen aan toegevoegd. Met zijn ploeg won Strikwerda voor de derde keer op rij het kampioenschap van Nederland en ook ging de nationale beker naar Zwolle. Beide keren werd Abiant Lycurgus verslagen. De filosofie van de trainer is vooral gericht op het beter maken van jonge spelers en in die lijn werden twee van zijn pupillen in de zomer opgeroepen voor het Nederlands volleybalteam. Dennis Borst en Frits van Gestel mochten zich melden bij Oranje, een mooi compliment.

Stemmen kan alleen vandaag nog!

Arno Bunnig, SportGala Zwolle, Redbad Strikwerda

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws