Sportcoach 2016: Herman, Bert of Mieke?

| 20-01-2017

Wie wordt de sportcoach van het jaar 2016? Herman van den Belt, Bert Bunnik of Mieke van der Sloot? Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 4 februari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Stemmen kan nog tot en met woensdag 25 januari!

Herman van den Belt
Herman van den Belt is al jarenlang de stille kracht achter Landstede Basketbal. Onder de vleugels van de coach presteerde Landstede de laatste jaren steeds beter en dat mondde in 2016 uit in een historisch jaar. Voor het eerst in de clubgeschiedenis sloten Van den Belt en zijn mannen de reguliere competitie af als nummer één, waarna ook in de play-offs de finale werd bereikt. Daarin was het Groningse Donar echter met 4-1 te sterk. Van den Belt werd door collega’s, aanvoerders en journalisten ook nog uitgeroepen tot ‘coach of the year’ van het seizoen 2015-2016, een mooie blijk van waardering voor zijn werkzaamheden.

Bert Bunnik
Bert Bunnik, de gelouterde coach van Hockey Club Zwolle, geldt als de man die het Zwolse mannenhockey in 2016 terugbracht naar de overgangsklasse. In het seizoen 2014-2015 kwam Bunnik naar Zwolle en sindsdien probeerde de trainer met zijn enthousiasme en kunde de club verder te helpen. In het eerste seizoen strandde de tocht naar de overgangsklasse in de play-offs, maar in 2016 lukte het wel om te promoveren. De competitie werd op ongenaakbare wijze als kampioen afgesloten en in de play-offs waren de mannen van Bert Bunnik te sterk voor Roomburg. Zo werd, onder leiding van Bunnik, de eerste stap gezet.

Mieke van der Sloot
Waterpolotrainster Mieke van der Sloot kwam in 2015 naar Swol 1894 om het even iets rustiger aan te doen, maar dat pakte totaal anders uit. De coach stapte in nadat de damesploeg was gedegradeerd en onder haar hoede werden er direct flinke stappen gemaakt. Het spelplezier keerde terug in de gekrenkte ploeg en dat resulteerde direct in een kampioenschap en promotie naar de bondscompetitie. In die bondscompetitie ging de ploeg van Mieke van der Sloot rustig door met winnen. De promovendus verloor in de eerste seizoenshelft geen enkele wedstrijd, waardoor Van der Sloot wederom trainster is van de koploper. Van rustig aan doen is geen sprake meer.

Herman van den Belt, SportGala Zwolle, Bert Bunnik, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws