Sportbuurtclub Club2Move wint RKF Award

| 09-01-2010

Sportbuurtclub Club2Move uit Zwolle is de winnaar van de Richard Krajicek Foundation Award Overijssel! De uitreiking van de RKF Award heeft vrijdag plaatsgevonden in het provinciehuis in Zwolle. Tijdens deze bijeenkomst hebben de drie genomineerde projecten een spetterende presentatie gegeven. De prijs werd vervolgens uitgereikt door gedeputeerde Gert Ranter.

De provinciale jury prees de organisatie van Club2Move voor het betrekken van jongeren bij het project en het wekelijks terugkerend karakter van de activiteiten. Club2Move is een sportbuurtclub waarin SportService Zwolle, welzijnsorganisatie Travers, GGD en jongeren nauw samenwerken. Deze sportbuurtclub biedt jongeren de gelegenheid om minimaal twee keer per week te sporten.

Club2Move heeft in samenwerking met sportverenigingen, andere sportaanbieders én de jongeren een sportaanbod ontwikkeld voor 10 tot 18 jarigen. Kernwoorden zijn solidariteit, samenwerking, sport, Fair Play en gezondheid. Club2Move is speciaal omdat het een alternatieve sportvereniging is waar jongerenparticipatie een belangrijk begrip is. Jongeren, waarvoor de drempel te hoog is om lid te worden van een reguliere sportvereniging, worden wel bereikt via Club2Move.

Richard Krajicek Foundation Award, Club2Move, SportService Zwolle, Travers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws