Sportacrobatiek Zwolle succesvol op NK

| 14-06-2018

Sportacrobatiek Zwolle is met een gouden, een zilveren en twee bronzen medailles teruggekeerd van de eerste NK-finales in Oss. Het damespaar Inger Rijke en Loïs Ankersmit kroonde zich tot Nederlands kampioen. De acrogymnasten Jennifer van der Sluis, Julia Veen en Chelsy Dijkstra wonnen gezamenlijk zilver. En brons was er voor zowel het duo Denya Kuiper en Renée Koetsier als het damespaar Astrid Bouter en Emma Troost.

Goud voor Inger Rijke (14 jaar) en Lois Ankersmit (8)
Zilver voor Jennifer van der Sluis (14), Julia Veen (14), en Chelsy Dijkstra (9)

In totaal kwamen er namens Sportacrobatiek Zwolle zes teams in actie in het Brabantse Oss. Na maanden hard trainen lieten de D- en E-junioren zich op het NK van hun beste kant zien. De finaledag begon met de E-lijn en in die categorie grepen Jessy Filppo en Indy van Maanen met een vierde plaats net naast de medailles. De E-junioren Astrid Bouter en Emma Troost slaagden wel in hun doel om het podium te beklimmen. Het duo van Sportacrobatiek Zwolle werd knap derde. In de middag was het de beurt aan de vier Zwolse teams van de D-lijn. Jennifer Moorman, Dewey Groothand en Dafne Koster eindigden met hun oefening netjes op de vijfde plaats.

Denya Kuiper en Renée Koetsier kregen de bronzen medaille omgehangen. Jennifer van der Sluis, Julia Veen en Chelsy Dijkstra werden knap tweede. En als klap op de vuurpijl gingen Inger Rijke en Loïs Ankersmit bij de D-junioren met de nationale titel aan de haal. “Wij zijn als club ontzettend trots op deze prestaties. In totaal nemen er maar liefst achttien teams van Sportacrobatiek Zwolle deel aan het NK, want in het weekend van 23 en 24 juni strijden er in Ahoy Rotterdam nog eens twaalf teams om de felbegeerde titel: Nederlands kampioen.”

Brons voor Denya Kuiper (11) en Renée Koetsier (8)
Brons voor Astrid Bouter (13) en Emma Troost (8)
Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws