Sportacrobatiek pakt negen NK-medailles

| 26-06-2018

Sportacrobatiek Zwolle heeft afgelopen weekend maar liefst negen medailles in de wacht gesleept op het NK. Namens de Zwolse vereniging kwamen twaalf teams in actie in het Rotterdamse Ahoy en die waren samen goed voor acht keer zilver en één keer brons. “Het was werkelijk een schitterend weekend acrogym. Het niveau lag enorm hoog”, aldus de trainsters Margaretha Plantenga en Manon Kloosterman.

Allereerst was het de beurt aan de twee teams uit de C-lijn van Sportacrobatiek Zwolle. Zij kwamen zaterdag in actie en hun oefeningen werden goed ontvangen door de jury. Mairislie Koops en Meike Sikma (C-senioren) kregen voor hun prachtige oefening het zilver omgehangen. Het drietal Romy van der Kolk, Babette Kuiper en Layre Dijkstra (C-junioren) haalde het podium net niet en eindigde op de vierde plek. Een dag later werd het goede voorbeeld van de C-teams gevolgd door de andere tien Zwolse teams. Het team bestaande uit Yousra Ben Haj Fredj, Loren Klink en Kiara Palsma (A-pupillen) liet een mooie oefening zien en veroverde daarmee een tweede plaats. De A-pupillen Lola van der Zanden en Amber Voolstra werden achtste.

Sydney de Vente, Djamilla Wisselink en Nynke Veenstra (A-jeugd) grepen net naast de medailles en eindigden als vierde. Het duo Sanne van Dalfsen en Emma Heitbrink werd beloond met een tweede plek. En ook de juniorengroep Danique van Berkum, Yin van Hezel en Lotte Mooren greep het zilver. Op zondagmiddag was het de beurt aan de laatste vijf teams van Sportacrobatiek Zwolle. De junioren Indy Palsma en Romi Dietrich maakten een klein foutje, maar herpakten zich goed en kregen daardoor toch een zilveren medaille omgehangen. En het juniorenpaar Luca Munsterman en Carlijn Gijsendorfer werd dankzij drie prachtige oefeningen eveneens tweede.

Het aantal medailles voor Sportacrobatiek Zwolle stond toen al op zes, maar daar bleef het niet bij. Het drietal Senya Leusink, Danisha Palsma en Youandi Kingma (junioren) liet drie fraaie oefeningen zien en eindigde op plek drie. In diezelfde categorie lukte het de clubgenoten Janelle Koster, Ratna Hulleman en Romy Zwiers de tweede positie te bemachtigen. En tot slot maakte de seniorengroep Suzanne Mondria, Lisanne Pronk en Charell Phijfers de Zwolse feestvreugde compleet. De drie dames mochten na drie steady oefeningen ook het zilver in ontvangst nemen. “Het harde werken is met een recordaantal medailles beloond. Een geweldige bekroning op een fantastisch seizoen”, stellen de trainsters Margaretha Plantenga en Manon Kloosterman met trots.

Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws