Sportacrobatiek grijpt tickets voor NK en EK

| 28-05-2019

Sportacrobatiek Zwolle heeft afgelopen weekend meerdere tickets voor zowel het NK als het EK in de wacht gesleept. Tijdens plaatsingswedstrijden in Den Bosch kwamen er namens de Zwollenaren liefst negen teams in actie. Daarvan wisten enkele ploegen zelfs een limiet voor het EK te halen.

Op zaterdag lieten de A-pupillen Carmen Holster en Inger Rijke een mooie oefening zien. Het trio behaalde een zevende plek, terwijl Sanne van Dalfsen, Indy Palsma en Dafne Koster de stijgende lijn doortrokken. Zij kregen het zilver omgehangen. Bij de B-junioren hadden Xanthe Pölk, Noa van Walderveen en Floor van der Zwaag een iets mindere wedstrijddag en dat leverde een tiende plaats op.

Een dag later werden er wederom knappe resultaten behaald. De A-junioren Nynke Veenma, Emma Heitbrink en Djamilla Wisselink pakten zilver en behaalden ook nog eens een hoge limiet voor het naderende EK in Israël. Yousra Ben haj Fredj, Loren Klink en Kiara Palsma eindigden op de vierde positie en behaalden eveneens een EK-limiet. Lola van Zanden en Sequoia Steensma wonnen hun wedstrijd, terwijl Luca Munsterman en Carlijn Gijsendorffer zich definitief kwalificeerden voor het EK. Romy Zwiers, Danique van Berkum en Ratna Hulleman draaiden drie prima oefeningen en kwamen met een vierde plaats net naast het podium terecht.

Sportacrobatiek Zwolle, Acrogym

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws