Sport Talent Fonds voor jong sporttalent

| 15-04-2015

Topsport Overijssel heeft woensdag het Sport Talent Fonds gelanceerd. Het fonds biedt financiële ondersteuning aan sporttalenten, zodat zij hun dromen kunnen blijven najagen. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de businesslounge van het Landstede Sportcentrum waren Ronald Mulder, Gerard Marsman en Gerard Nijkamp aanwezig om het belang van steun aan deze talenten te onderstrepen.

De weg naar de top is lang. En jonge talentvolle sporters komen onderweg vele hobbels tegen. Dat werd ook duidelijk uit de woorden van squashtalent Daniek Krukkert, die voorlas uit haar eigen dagboek. Ondanks talent, ambitie en doorzettingsvermogen kunnen blessures, maar ook een gebrek aan financiële middelen, redenen zijn om vroegtijdig af te haken. Het Sport Talent Fonds moet dit voorkomen. Gerard Nijkamp gaf voor bijna honderd aanwezigen zijn visie op talentontwikkeling en daarnaast werd de link gelegd naar het belang van talentontwikkeling in het bedrijfsleven.

Het 14-jarige turntalent Lars Vos ging in gesprek met schaatser Ronald Mulder over de weg naar de top. En ook Jaouad Darib, basketbaltalent van Basketball Academy Zwolle, vertelde over de noodzaak van het fonds: “Uiteindelijk wil ik naar een ‘college’ in Amerika en is mijn grote droom om daar te gaan spelen. Het Sport Talent Fonds kan mij helpen door bij te dragen aan de kosten.” Na afloop van de bijeenkomst werden direct de eerste overeenkomsten getekend met geïnteresseerde bedrijven.

Ronald Mulder, Landstede Sportcentrum, Gerard Marsman, Gerard Nijkamp, Topsport Overijssel

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws