Spijkerman Sports TOTO: ‘Was pittig proces’

| 04-09-2019

Saba Gwedelidze lag er door een kruisbandblessure zo'n twee jaar uit, maar staat inmiddels weer op een voetbalveld. Bij ZAC hoopt hij in eerste instantie weer volledig fit te worden. “Dat is misschien een beetje egoïstisch, maar dat is nu wel even het belangrijkste”, stelt de 30-jarige aanvaller.

Saba Gwedelidze, hier enkele jaren geleden in het shirt van SVI. - © Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Gwedelidze speelde in het verleden voor verschillende clubs, waaronder SVI en Go Ahead Kampen. Bij laatstgenoemde club streek hij in 2017 neer, maar al snel ging het mis. Hij liep een blessure aan een achterste kruisband op, waardoor een lange revalidatie wachtte. “Dat heb ik wel een beetje onderschat. Ik ben er voor gewaarschuwd, dat het lang kon duren, maar ik ben eigenwijs en dacht er na acht maanden wel weer te staan. Op zich was de kruisband toen ook weer goed, maar dan krijg je andere pijntjes. Enkel, bovenbeen, alleen maar omdat je het voetballen niet meer gewend bent. Het was een pittig proces.”

Dat proces is nu bijna ten einde, want bij ZAC staat Gwedelidze weer op het veld. Topfit is hij nog niet, zijn oude niveau heeft hij nog niet bereikt, maar voetballen gaat weer prima. “Het gaat om wedstrijdritme. Zeker in de voorbereiding, als je veel traint en wedstrijden speelt, merk je dat. Maar ik heb al gescoord en dat doet de mens natuurlijk goed. Nu wil ik mijn oude niveau weer oppakken”, lacht Gwedelidze, die zaterdag met zijn ploeg in de beker aantreedt tegen SVI. Dat is zijn oude club. “Een leuke wedstrijd ja, want ik ken nog veel jongens van dat team. Ik hoop wel dat ik mee kan doen. Ik werk in de jeugdzorg en heb vrijdagavond een slaapdienst, dus het is de vraag of ik op tijd ben.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Spijkerman Sports organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Spijkerman Sports TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Derbystar Eredivisie-replicabal. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de ‘Spijkerman Sports TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor het winnen van de prijs. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat ZAC van SVI wint? Klik dan op ‘ZAC’ en het vakje van ZAC kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 7 september 14.30 uur zijn geldig!Voetbal, ZAC, SVI, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws