Spijkerman Sports TOTO: ‘Sowieso stap gezet’

| 21-05-2019

Met nog één speelronde te gaan, staat WVF op een vierde plaats in 2H. Het is echter de vraag of die plaats ook daadwerkelijk iets oplevert, omdat nummer vijf Hulzense Boys nog meedoet om een periodetitel. “Het wordt heel interessant”, weet WVF-trainer Marcel van der Steege.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wat de uitkomst van de laatste speeldag ook gaat zijn, bij WVF zijn ze in alle gevallen blij met het voorbije seizoen. Een jaar eerder speelde WVF zich maar net rechtstreeks veilig, waardoor er vooraf niet teveel werd verwacht. “We wilden vooral een stabiel seizoen draaien en eerst maar eens kijken hoe goed we waren”, vertelt Van der Steege. “Daarbij hadden we wel de ambitie om de eerste klasse te halen, maar daar werd geen tijdsbestek aan gekoppeld. In dat opzicht hebben we dit seizoen sowieso een stap gezet. Als we de nacompetitie halen, is het feest. Maar anders ook wel.”

Toch gaat de ploeg uit Westenholte uiteraard vol voor een plaats in de nacompetitie. Om dat gestalte te geven, moet het zelf een positief resultaat halen tegen Vroomshoopse Boys. Dat is de nummer zes en ook die ploeg is nog in de race om plaats vier. “Een stugge, taaie ploeg. Het is lastig om van ze te winnen, dus we zullen een topprestatie moeten leveren”, denkt Van der Steege. Maar bij de eigen prestatie blijft het niet, want WVF heeft het niet in eigen hand. Om als nummer vier de nacompetitie te bereiken, moet Sparta Enschede de derde periode winnen. Die ploeg speelt zaterdag thuis tegen DOS Kampen, een onderling gevecht om de algehele titel. Bij winst is Sparta kampioen en dus ook periodekampioen.

Het hoeft echter niet van Sparta Enschede te komen, want Hulzense Boys, de andere gegadigde voor de derde periodetitel, moet hoe dan ook winnen om nog een rol te kunnen spelen. Lukt het niet om te winnen, dan pakt Sparta in alle gevallen de derde periode en geeft plaats vier recht op deelname aan het toetje. “Het blijft koffiedik kijken”, zegt Van der Steege. “Hulzense Boys speelt tegen SVI en die ploeg is in 2019 nog ongeslagen. Dat willen ze vast zo houden, ook met het oog op de nacompetitie. Ons seizoen is in ieder geval goed geweest, al zou het jammer zijn als we het toetje nu missen. Ook voor Martijn Ruijsch, die we een mooi afscheid willen geven.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Spijkerman Sports organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Spijkerman Sports TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op de Derbystar Eredivisie-replicabal inclusief een rugtas van Craft. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de ‘Spijkerman Sports TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor het winnen van de prijs. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat WVF van Vroomshoopse Boys wint? Klik dan op ‘WVF’ en het vakje van WVF kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 25 mei 14.30 uur zijn geldig!Voetbal, Marcel van der Steege, WVF, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws