Spijkerman Sports TOTO: Oosterhof zwaait af

| 05-02-2019

Bert Oosterhof was 23 jaar lang onderdeel van de technische staf van Be Quick ’28. Eerst dertien jaar lang als keeperstrainer en in de daaropvolgende tien jaar combineerde hij die functie met de taken als leider. Aan het einde van het seizoen zwaait hij echter af. “Dat is best wel raar ja”, vertelt de hoofdpersoon.

© Annet van Raalten

Voor Oosterhof was het echter geen lastige keuze. Hij is inmiddels 55 jaar en zoon René staat onder de lat bij hoofdklasser Staphorst. “Die heeft ook geen eeuwig leven, dus zijn laatste jaren als keeper wil ik nog wel meemaken. Ik wil vaker bij hem gaan kijken en dat kan niet als ik bij Be Quick ben”, weet Oosterhof, die mede daarom besloot te stoppen. Wie zijn vervanger wordt, is nog niet bekend. “Continuïteit is belangrijk en daar moet de club nu naar op zoek. Het is goed dat er een nieuwe keeperstrainer komt en ook dat er een nieuwe leider komt, maar het is niet zo dat ik de deur dicht sla. Ik blijf er zeker komen.”

De Zwollenaar maakte van alles mee als begeleider. De hoogtijdagen in de hoofdklasse? Hij was erbij. De degradatie naar de tweede klasse? Ook dat maakte hij mee. “De kampioenschappen springen er dan wel uit. Die van 2001 in de hoofdklasse, maar ook die van 2015 in de tweede klasse. Toen we uit de hoofdklasse degradeerden, zijn er veel mensen weggelopen. Maar al met al was het heel mooi”, vindt Oosterhof, die vooral de kleedkamer gaat missen. “Daar gebeuren de mooiste dingen, haha. Sowieso is het werken met zulke mooie, jonge gasten, hartstikke mooi.”

Maar voordat Oosterhof afzwaait, staat eerst het restant van de competitie op het programma. Te beginnen zaterdag, als koploper DOS Kampen naar Zwolle komt. Eerder dit seizoen ging Be Quick er met liefst 5-1 af. “Het is een mooie graadmeter. DOS is een heel goede ploeg, maar op dit moment zijn wij voor niemand bang. De jonge jongens hebben heel snel geleerd, waardoor we al negen wedstrijden ongeslagen zijn. Dat is de verdienste van de trainers, maar ook zeker van de jongens zelf”, stelt Oosterhof, die hoopt op een mooie middag. “Een gave wedstrijd. We hebben er zin in.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Spijkerman Sports organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Spijkerman Sports TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op de Derbystar Eredivisie-replicabal inclusief een rugtas van Craft. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de ‘Spijkerman Sports TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor het winnen van de prijs. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Be Quick ‘28 van DOS Kampen wint? Klik dan op ‘Be Quick ‘28’ en het vakje van Be Quick kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 9 februari 14.30 uur zijn geldig!Voetbal, Be Quick ’28, Prijsvragen, Spijkerman Sports TOTO

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws