Spijkerman Sports TOTO: ‘Ongetwijfeld mooi’

| 27-08-2019

Het tweede voorbereidingsblok van Berkum is pas slechts twee weken aan de gang, maar toch moet de Zwolse hoofdklasser er zaterdag al staan. Op eigen veld wacht immers de seizoensopener tegen SC Genemuiden. Voor trainer Arno Hoekstra zijn officiële terugkeer bij Berkum. “Het voelt weer hartstikke goed”, zegt hij.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Hoekstra was van 2016 tot en met 2018 ook al trainer van Berkum en maakte in die periode een uitstekende indruk. Allereerst werd hij kampioen in de eerste klasse en een jaar later speelde Berkum opnieuw om de titel. In de hoofdklasse bleef dat feestje echter uit, waarna in de nacompetitie promotie werd gemist. Nu is hij weer terug, mede omdat voorganger Raymond Schuurman besloot een sabbatical te nemen. “Daar heb ik wat geluk mee gehad natuurlijk. Ik ben blij om terug te zijn en ook dat ik deze kans heb gekregen.“

De vereniging is hetzelfde, maar zijn spelersgroep is voor een groot gedeelte anders. Inmiddels heeft Hoekstra twee blokken voorbereiding achter de rug, waarin al de nodige stappen zijn gezet. “Maar gedurende het seizoen gaan we een hoger niveau halen dan aankomende zaterdag“, weet de trainer nu al. “Je ziet het ook aan onze oefenwedstrijden, waarin het wisselvallig is. Dat is ook logisch, want ik wil toch bepaalde dingen anders doen. Dat is wennen en daarbij wissel je vaak van samenstelling. Door een samenloop van omstandigheden konden we pas op 12 augustus beginnen. Dat was vrij laat.“

Berkum trapt af tegen SC Genemuiden, een ploeg die bij Hoekstra mooie herinneringen oproept. Vooral de thuiswedstrijd in zijn laatste seizoen komt naar boven, waarin het op de laatste speeldag ging om plaatsing voor de nacompetitie en zelfs stiekem het kampioenschap. Het werd 1-1, waardoor Berkum de nacompetitie bereikte. “Dat was een hartstikke mooie pot. We hebben ze voor de komende wedstrijd natuurlijk bekeken, maar het is op dit moment lastig om te zeggen wat we kunnen verwachten. Het wordt ongetwijfeld weer een mooie wedstrijd“, denkt Hoekstra, die het vanwege vakantie moet doen zonder Johnsen Bacuna.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met Spijkerman Sports organiseert Sportief Zwolle wekelijks de ‘Spijkerman Sports TOTO’. In aanloop naar elk voetbalweekend kun jij de TOTO van alle duels voorspellen. Met jouw voorspelling maak je kans op een Der. Meedoen is simpel en gratis! Het voorspellen van de ‘Spijkerman Sports TOTO’ kan via desktop en tablet, maar ook via de mobiele site of de app. En alleen met een volledig ingevulde TOTO kom je in aanmerking voor het winnen van de prijs. Bij meerdere deelnemers met hetzelfde aantal goede voorspellingen wordt de winnaar geloot!

LET OP: Meedoen kan alleen door onderstaand formulier in te vullen. Voorbeeld: Denk jij dat Berkum van SC Genemuiden wint? Klik dan op ‘Berkum’ en het vakje van Berkum kleurt groen. Zo ga je bij iedere wedstrijd te werk, waardoor je uiteindelijk alle voorspellingen doet. Heb je alle voorspellingen gedaan? Stuur dan het formulier in via de knop 'versturen'. Succes!

Alleen voorspellingen voor zaterdag 31 augustus 14.30 uur zijn geldig!

VV Berkum, Voetbal, Prijsvragen, Arno Hoekstra, Spijkerman Sports TOTO


Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws