Spijkerman op weg naar Ajax Cape Town

| 09-03-2010

Hennie Spijkerman zal binnenkort in dienst treden als technisch directeur bij Ajax Cape Town. De voormalig trainer van FC Zwolle zou eerst als oefenmeester van HFC Haarlem aan de slag gaan, maar doordat de satellietclub van Ajax failliet ging moest er voor Spijkerman een andere baan worden gezocht.

De Zwollenaar is nog eigendom van Ajax, waar momenteel geen plaats voor hem is. Hij was ook in de race om trainer te worden bij Ajax Cape Town, maar de huidige coach Foppe de Haan verlengde zijn contract. Voor Spijkerman is nu de functie van technisch directeur gevonden in Kaapstad. “Op korte termijn ga ik richting Zuid-Afrika om de details te bespreken en woonruimte te zoeken. Het uitgangspunt is dat ik technisch directeur wordt, maar er zijn ook plannen om mij na verloop van tijd door te schuiven als trainer”, aldus Spijkerman in De Telegraaf.

De 59-jarige Spijkerman was eerder als trainer actief bij amateurverenigingen Rohda Raalte en SV Urk. In het profvoetbal begon hij zijn trainerscarrière bij VVV Venlo, gevolgd door FC Emmen en FC Zwolle. Bij Ajax was hij eerder assistent-trainer en scouting-coördinator.

Voetbal, Hennie Spijkerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws