Spijkerman heeft het naar zijn zin bij Ajax

| 12-01-2012

Hennie Spijkerman werd een jaar geleden aangesteld als assistent-trainer van Frank de Boer bij Ajax. In een voor de Amsterdammers rumoerig jaar behaalde hij met Ajax de landstitel. “Dat was echt onbeschrijflijk. Voor mij was het extra prachtig omdat ik eerder al had meegemaakt dat we juist op de laatste speeldag met een doelpunt verschil de titel misliepen”, zegt de geboren Zwollenaar op de officiële website van Ajax.

Spijkerman heeft het enorm naar zijn zin bij de Amsterdammers. De samenwerking tussen hem, hoofdtrainer Frank de Boer en assistent-trainer Dennis Bergkamp zorgt ervoor dat hij elke dag met veel plezier naar zijn werk gaat. “Ik voel me hier ongelooflijk goed thuis en heb het heel goed naar mijn zin”, aldus het jurylid van SportGala Zwolle. Het dieptepunt van het jaar voor Spijkerman was de uitschakeling in de Champions League dit seizoen. “We hadden van te voren zeker geen rekening gehouden met zo’n grote uitslag bij Zagreb-Lyon.”

De 61-jarige oud-doelman van PEC Zwolle is verder van mening dat Ajax dit seizoen nog steeds mee kan doen om het kampioenschap. “We moeten ons vasthouden aan de goede wedstrijden. We hebben in elk geval een goede groep met veel mogelijkheden en daarmee kunnen we een heel eind komen.” Aan stoppen denkt de voormalig trainer van FC Zwolle nog niet. “Als het aan mij ligt blijf ik dit werk nog jaren doen. Na mijn 65ste wil ik wel weer terugkeren naar Zuid-Afrika, maar dan als hoofdtrainer.”

Voetbal, Hennie Spijkerman, Ajax

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws