Spetterende show in nieuw zwembad

| 18-10-2012

De Vrolijkheid, het nieuwe hoofdbad in Zwolle, is donderdag officieel geopend. Roy Pellikaan (directeur Pellikaan Bouwbedrijf), Robert Nieland (operationeel manager Optisport Exploitaties) en burgemeester Henk Jan Meijer zetten gezamenlijk een spetterende watershow in werking. De synchroonzwemmers van Swol 1894 waren vervolgens de eersten die het water in mochten om een prachtige show te geven.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Zwembad De Vrolijkheid is gebouwd ter vervanging van het Aa-bad en het Hanzebad, omdat deze niet meer voldeden aan de eisen van deze tijd. Naast het hoofdbad komt er een satellietbad met twee instructiebaden en een therapiebad op de campus van Hogeschool Windesheim en een instructiebad van Akwaak zwemschool in Stadshagen. Zolang het zwembad op Windesheim nog niet gereed is, blijven het therapiebad en (in beperkte mate) het wedstrijdbad in het Hanzebad nog in gebruik. Op den duur wordt dit zwembad echter, net als het Aa-bad, gesloten en gesloopt.

De Vrolijkheid biedt zwemactiviteiten op maat voor alle doelgroepen en kent vele mogelijkheden: twee wedstrijdbaden (waarvan één met beweegbare bodem en duikplanken), een instructiebad (met beweegbare bodem), een recreatiebad met glijbaan, whirlpools, wildwaterkreek, klimmuur, een peuterbad en zonnebanken. Ook beschikt het zwembad over een basic fitness ruimte. Uiteraard is er ook de gelegenheid voor een lekker kopje koffie of een versnapering in de horeca.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Het nieuwe zwembad heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de aanbesteding een hogere waarde toegekend aan het thema milieu en duurzaamheid dan volgens de wet voldoende is. Dit niveau is bereikt met een uitgebreid pakket aan duurzaamheidsmaatregelen op het gebied van isolatie, energie- en waterbesparing, warmteopwekking en onderhoud. Dat maakt zwembad De Vrolijkheid tot één van de meest duurzame zwembaden van Nederland. De provincie Overijssel heeft voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen een subsidiebijdrage verstrekt.

Zwembad De Vrolijkheid is ontworpen en gebouwd door Pellikaan Bouwbedrijf. De exploitatie van het nieuwe zwembad is in handen van Optisport Exploitaties. Aanstaande zaterdag kan het publiek voor het eerst het zwembad van binnen bekijken tijdens de open dag. Vanaf zondag kunnen bezoekers hun eerste duik nemen en is het bad open voor recreatief zwemmen. Na de herfstvakantie starten de zwemlessen en de activiteiten voor alle doelgroepen en nemen de verenigingen hun intrek in het nieuwe zwembad.

Gemeente Zwolle, Zwemmen, Burgemeester Henk Jan Meijer, Optisport, Zwembad De Vrolijkheid

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws