Spelers WRZV De Boog actief in stadion

| 19-04-2017

De jongste categorie G-voetballers van WRZV De Boog speelt zaterdag voorafgaand aan het competitieduel tussen PEC Zwolle en Heracles Almelo een voorwedstrijd in het MAC³PARK Stadion. De wedstrijd voor de voetballers met een verstandelijke en/of lichte fysieke beperking heeft plaats van 17.45 tot 18.15 uur. In de rust van PEC Zwolle - Heracles mogen vijf G-voetballers in een vol stadion proberen keeper Zwolfje te verschalken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

In samenwerking met WRZV De Boog organiseert PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, al jaren de week van de gehandicaptensport. In deze week worden diverse evenementen georganiseerd. Zo bezoeken PEC Zwolle-spelers Kevin Begois en Wouter Marinus donderdagavond de wekelijkse training in de WRZV-hal en vindt er vrijdagmiddag een clinic plaats in het stadion voor de trainingsgroep met autistische kinderen van voetbalvereniging Berkum. Daarnaast zijn zo’n 150 voetballers van De Boog en 75 kinderen van De Twijn (speciaal onderwijs) aanwezig bij de wedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo.

Voorafgaand aan het duel wordt er gecollecteerd voor het Fonds Gehandicaptensport. De collectanten, waaronder spelers van WRZV De Boog, zamelen geld in voor het verbeteren van het sportaanbod; het voor iedereen structureel mogelijk maken van gehandicaptensport. De collectanten staan bij de verschillende opgangen van het MAC³PARK Stadion. Je herkent ze aan de oranje hesjes.

Voetbal, G-voetbal, WRZV De Boog, G-sporten, PEC Zwolle United, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws