Spektakel levert PEC Zwolle Vrouwen punt op

| 18-12-2018

PEC Zwolle Vrouwen heeft dinsdag een punt overgehouden aan een spectaculair duel met SC Heerenveen. De Zwolse dames kwamen via Rebecca Doejaaren en Babiche Roof (twee) drie keer tot scoren, maar moesten ook drie tegendoelpunten incasseren: 3-3.

© Jan Burgman Fotografie

Het spektakel is vooral in de eerste helft te zien. PEC komt na een kleine twintig minuten op voorsprong door een goal van Rebecca Doejaaren, maar daar blijft het niet bij. SC Heerenveen maakt vier minuten later de gelijkmaker en via aanvoerder Laura Strik komt het zelfs op 2-1. Toch kan PEC al snel weer antwoord geven, want kort voor de onderbreking zorgt Babiche Roof weer voor 2-2.

In de tweede helft is het qua doelpuntenproductie een stuk rustiger, maar helemaal stil blijft het niet. Twintig minuten voor het eindsignaal is Roof namelijk weer goed voor een treffer, als ze met een bekeken schot de Friese goalie verslaat. Het is echter niet de winnende treffer, want Danique Ypema zorgt koppend voor een 3-3 eindstand en dat kan voor PEC zomaar een nuttig puntje zijn. In de strijd om een plaats in de kampioenspoule moeten de Zwollenaren VV Alkmaar achterhalen. Die ploeg staat drie punten voor, maar PEC heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws