Spectaculaire kick-off van ‘IK Lekker fit!?’

| 08-06-2011

In het FC Zwolle Stadion was het woensdagmorgen een drukte van belang. Van elf basisscholen uit Zwolle waren meer dan 400 kinderen afgevaardigd om samen met Erben Wennemars de aftrap te doen van het project ‘IK Lekker fit?’ Zwolle.

Na een spetterende openingsact met een enorme voetbal, volgde een gezamenlijke warming-up. In de daarop volgende ‘Grootste Sportclinic van Nederland’ maakten de kinderen kennis met maar liefst tien verschillende sporten. “Ik zit op voetbal, maar heb net rugby gedaan en dat vond ik hartstikke gaaf”, aldus een enthousiaste Bas. ‘IK Lekker fit!?’ is een initiatief van Zilveren Kruis Achmea in samenwerking met Sportservice Overijssel, GGD IJsselland, de Hartstichting en Noordhoff Uitgevers, om de basisschooljeugd te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl. De lokale projectleiding is in handen van SportService Zwolle met ondersteuning van de GGD en FC Zwolle United en vormt een belangrijk onderdeel van het programma Zwolle Gezonde Stad (onder regie van de gemeente Zwolle).

Erben Wennemars werkte als ambassadeur van FC Zwolle United graag mee aan dit evenement: “Het raakt mij als ik kinderen zie die door overgewicht niet vrij kunnen bewegen en daardoor niet durven te sporten. Daarom is ‘IK Lekker fit!?’ ontzettend belangrijk om kinderen hierbij te helpen. Als je fit bent kun je beter nadenken en gaat het ook beter op school.”

Erben Wennemars, SportService Zwolle, FC Zwolle Stadion, Zwolle Gezonde Stad, Sportservice Overijssel, GGD IJsselland, IK Lekker fit!?

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws