Spectaculaire eerste editie van ThorRun

| 02-07-2017

De organisatie van de ThorRun Zwolle kijkt zeer tevreden terug op het verloop van de eerste editie. Meer dan 750 atleten uit de wijde regio namen zaterdag deel in verschillende categorieën. Het regenachtige weer verzwaarde het pittige parcours behoorlijk. Er waren obstakelruns van 3 en 7 kilometer en een survivalrun van 7 kilometer. Bij de wedstrijdlopers werd niet topfavoriet Werner Valk, maar Thom van Cappelle uit Zwolle de verrassende winnaar. Hij zegevierde in een tijd van 44 minuten en 46 seconden.

Van jong tot oud, alle deelnemers trotseerden het Zwolse parcours. Bij het parcours over 3 kilometer moesten er 22 hindernissen worden overwonnen en bij de 7 kilometer zelfs 42. De laatste kilometer telde tien hindernissen kort achter elkaar en zorgde samen met de natte complexe eindhindernis een pittig maar zeer spectaculair slotstuk. Veel bezoekers genoten van de strijd die iedereen leverde en de prachtige ontlading van sommige deelnemers bij het halen van de finish. Een mooi gezicht was tevens de strijd bij de wedstrijdlopers, die hard van start gingen. Zo ook Thom van Cappellen van THOR Zwolle, die uiteindelijk met één minuut voorsprong op Werner Valk uit Friesland de finishbel rinkelde. Valk is de nummer twee van de nationale competitie survivalrun en werd daardoor door velen getipt als winnaar. Veteraan Dries Kelderman, ook van THOR Zwolle, werd knap derde.

Geen één hindernis van de 42 was hetzelfde en het parcours slingerde prachtig van de THOR-locatie naar en van Park De Wezenlanden. De deelnemers van buiten Zwolle kwamen er op deze manier achter hoe groen en klantvriendelijk Zwolle is. Het pittige parcours lag tegen de binnenstad aan en kende toch verrassend veel groen. Een mix die enorm werd gewaardeerd. Mede daarom gaat de organisatie van de ThorRun, voor wat betreft de categorie survivalrun, in overleg met de Survivalrun Bond Nederland of het Zwolse evenement volgend jaar kan worden beoordeeld. Met als doel om opgenomen te worden in de nationale competitie.

Survival, THOR Zwolle, ThorRun

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws