Speciale overwinning BB-loper Arne Mulder

| 30-10-2010

BB-loper Arne Mulder heeft zaterdag in Heerde de Klokloop op zijn naam geschreven. Een speciale overwinning voor de Zwolse BB-lopers, want het is de eerste zege als zelfstandige vereniging.

Daar waar Berthold Berger vorig jaar nog zegevierde op de 10 kilometer in Heerde, zorgde Arne Mulder dit jaar voor een verrassing. Het plan was om ontspannen te starten, maar al vroeg kwam hij op kop. Na zo’n 6 kilometer werd het echter toch lastiger voor Arne en in de laatste kilometer werd hij dan ook ingehaald door Jan-Pieter Mondria, de latere nummer twee. “Het leek een verloren zaak, maar in de laatste 100 meter sprintte ik hem voorbij. Eindtijd 36 minuten en 46 seconden, exact gelijk aan mijn pr. Ik ben heel blij met dit resultaat”, aldus Arne Mulder.

Kort achter Mulder en Mondria werd BB-loper Fred Extercate derde in 37.09. Zijn eerste race na vier en een half jaar, dus dat belooft wat! Bertus Gazenbeek hield na alle successen van de afgelopen weken iets de rem erop en finishte als twaalfde in 40.36. Peter Gils kwam even daarna binnen in 42.35. Peter was tevreden met zijn tijd, want hij kwam niet met superbenen naar Heerde na een stevige trainingsweek. Tot slot werd de jonge Iris Gils (2002) knap vierde op de 700 meter in Heerde.

Diepe Hel Holterbergloop
Hans Lindeboom stond namens de BB-lopers zaterdag aan de start van de 10 Engelse mijl bij de Diepe Hel Holterbergloop in Nijverdal. Vanaf het startschot ging het goed en liep Hans goed mee in de groep achter de Kenianen. Tot het 10 kilometerpunt ging alles prima, maar bij de beklimming van de Diepe Hel liepen de benen vol en moest hij de groep laten gaan. De laatste 4 kilometer gingen vervolgens weer goed, waardoor hij finishte in 57.57. Goed voor een elfde plaats.

Atletiek, Hardlopen, BB-lopers, Hans Lindeboom

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws