Speciale band voor jeugdaanvoerders

| 31-01-2014

Alle Zwolse jeugdaanvoerders ontvangen aankomende zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle - Roda JC een unieke Fair Play Aanvoerdersband. Uit handen van sportwethouder Gerrit Piek krijgen de jeugdvoetballers een aanvoerdersband, wat bij moet dragen aan nog meer aandacht voor sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De gemeente Zwolle en SportService Zwolle hebben samen met de firma Slotwear bij het afgelopen schoolvoetbaltoernooi een start gemaakt met de Fair Play Aanvoerdersband. Na het succes bij het schoolvoetbaltoernooi, wordt het concept nu uitgerold over de voetbalverenigingen. “Aanvoerders hebben een voorbeeldfunctie en een bepalende rol in en buiten het veld. Door de aanvoerder én jeugdvoetballer zelf aan te spreken op hun verantwoordelijkheid, streven we naar meer bewustwording ten aanzien van sportiviteit en respect”, vertelt Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle.

In het competitieweekend van 1 februari dragen maar liefst 236 jeugdaanvoerders de unieke Fair Play Aanvoerdersband. Naast de aanvoerdersband met het eigen verenigingslogo ontvangen alle aanvoerders een brief waarin clubicoon en oud-aanvoerder van PEC Zwolle Arne Slot uitleg geeft over het belang van sportiviteit en respect. Tevens wordt extra stilgestaan bij de rol van de aanvoerder in het team. De gemeente Zwolle hecht veel waarde aan sportief gedrag op de voetbalvelden. In Zwolle is al enkele jaren veel aandacht voor Fair Play in de sport. Niet alleen binnen de sportvereniging, maar ook in het onderwijs en de buurt is voortdurend aandacht voor respect, tolerantie en normen en waarden. Met de speciaal ontworpen Zwolse Fair Play Aanvoerdersband gaat de sportiviteitscampagne nog weer een stapje verder.

Voorafgaand aan de wedstrijd van PEC Zwolle ontvangen de jongste en oudste aanvoerder van de Zwolse voetbalverenigingen op de middenstip de Fair Play Aanvoerdersband. Van Leeuwen is erg te spreken over de samenwerking met PEC Zwolle. “Hierdoor krijgen wij de kans om het project onder een breed publiek te presenteren. De aanvoerders, teamgenoten, ouders, leiders en trainers zijn allen uitgenodigd om de wedstrijd tegen Roda JC bij te wonen. Naast het feit dat Fair Play de aandacht krijgt die het verdiend, laat dit ook de sterke verbinding zien tussen de top- en breedtesport in de stad.”

Voetbal, SportService Zwolle, Wethouder Gerrit Piek, Fair Play Scoort, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws