Sparta zet nieuwe stap: ‘Wapen eruit gehaald’

| 16-03-2019

“Het wordt zeker interessant en ook hartstikke leuk. En natuurlijk gaan we er vol voor om kampioen te worden.” Dat zijn de woorden van Sparta-trainer Henco Pullen, die zijn ploeg zaterdag met 30-19 zag winnen van De Hoeve. De Zwollenaren moeten nog twee keer winnen om kampioen te worden.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Sparta heroverde vorige week de koppositie en maakte tegen De Hoeve geen fout. Toch moest de overgangsklasser flink aan de bak, want het lukte in eerste instantie niet om de tegenstander van zich af te schudden. “Er waren bij ons twee spelers afwezig, dus we moesten wat schuiven en aanpassen. Dan moet je altijd afwachten hoe dat uitpakt en daardoor was het vandaag niet zo simpel. Maar we hebben het waanzinnig goed gedaan”, zegt Pullen, die zijn ploeg met een 15-11 voorsprong de rust zag bereiken.

Ook na de rust moest Sparta nog aan de bak, want De Hoeve kwam terug tot 15-13. “Maar daarna hebben we het naar ons toe getrokken en zijn we niet meer in de problemen geweest. Vooral verdedigend hebben we het goed gedaan, waardoor we hun wapen eruit konden halen. Daardoor konden wij aanvallend goed blijven spelen en het verschil maken”, stelt Pullen. Voor Sparta staan er nog twee wedstrijden op het programma en dus komt de titel in de overgangsklasse nu echt in zicht. De ploeg heeft twee punten voorsprong op de concurrentie. “Volgende week hebben we een lastige uitwedstrijd, dus die eerst. Daarna zien we wel verder.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Korfbal, Sparta, Calohal, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws