Sparta zakt in Drachten door ondergrens

| 15-04-2018

De korfballers van Sparta hebben een gevoelige tik gekregen van directe concurrent Drachten. De ploeg uit Stadshagen kon een reuzenstap zetten richting de titel, maar zakte door de ondergrens en verloor met 21-19. “Tja, als je maar negentien keer scoort, dan win je dit soort wedstrijden niet. We hebben terecht verloren. Hopelijk leren we ervan en komen we sterker terug”, stelt Sparta-coach Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

De openingsfase van de wedstrijd was nog veelbelovend voor Sparta, dat Jeroen Hukema met een nieuwe enkelkwetsuur moest missen. Pim Steenbergen en Rowie Soldaat vonden met mooie acties en goede schoten soepel de korf en tot 7-9 leek er weinig aan de hand voor de Zwolse lijstaanvoerder. Die kleine voorsprong werd door zeven treffers oprij van Drachten omgezet in een ruime achterstand. “We bewogen niet goed en we speelden elkaar ook niet goed aan. In sommige fases leek het alsof we nog in de zaal bezig waren. Op het veld heb je meer tijd om tot een kans te komen, maar ik zag veel mensen gehaast afronden. Dat was de vorige wedstrijd zo, maar dat ging nu weer mis. Daar moeten we eens goed naar kijken”, concludeert Pullen.

In de tweede helft stond de Sparta-verdediging als een huis, maar aanvallend bleef de Zwolse formatie aanmodderen. Drachten onderschepte steeds snel de bal en in het tweede aanvalsvak leek Sparta niet over te kunnen schakelen op plan B. Het was koren op de molen van Drachten dat de zege onbedreigd over de streep kon trekken. Met nog vijf duels te gaan bedraagt de voorsprong van Sparta op Drachten nog twee punten. Volgende week ontvangt Sparta op sportpark De Verbinding het Friese Oerterp. Aanvang: 15.30 uur.

Doelpuntenmakers Sparta:
Pim Steenbergen 6; Dion Westening, René Compayen en Rowie Soldaat 3; Thomas van de Schaaf 2; Déanne de Lange en Maarten Schelling 1.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws