Sparta verwelkomt achttien nieuwe leden

| 28-09-2017

Korfbalvereniging Sparta heeft de afgelopen zomermaanden met succes meegedaan aan een landelijke ledenwerfactie. In totaal verwelkomde de club achttien nieuwe leden, waarmee het de actie als veertiende afsloot. In de regio was Sparta zelfs de meest succesvolle club. “Zowel jeugd- als seniorenleden hebben zich ingeschreven”, meldt Sparta in een bericht.

Een aantal nieuwe leden zijn via verhuizing in Zwolle terechtgekomen. Zo ook de elfjarige Kelsey de Groot, die eerder korfbalde in Ermelo. Ze voelde zich direct welkom, vooral omdat Maarten van Dijk, coördinator van de D-teams, haar bij de eerste training al stond op te wachten. “En hij legde ook van alles uit en dat was heel fijn”, zegt Kelsey. Thijs Tiebie (10) korfbalde eerder in Stadskanaal en wilde ook in Zwolle graag korfballer blijven. “Ik vind het leuk bij Sparta. Met een mooi veld en een gezellige kantine. En D3 is een heel leuk team!”, zegt Thijs. Zijn broertje Daan koos na een toernooi ook voor korfbal. “Trainen vind ik al heel leuk en ik mag ook al bijna mijn eerste wedstrijd spelen. Dat vind ik wel spannend.”

De meest bekende aanwinst van de club is de 27-jarige Anique Steenbergen. Zij kwam over van topclub DOS '46 en speelt op dit moment in het eerste team van de Zwolse club. Steenbergen heeft het enorm naar haar zin. “Tijdens de eerste training werd ik omringd door spontane en fanatieke Spartanen en ik kreeg vrijwel meteen een goed gevoel. Het voelt fantastisch om weer uit te komen voor een eerste team. Ik geniet van elke wedstrijd en het sfeertje erom heen”, zegt zij. Toch kan Sparta nog altijd nieuwe leden gebruiken. Belangstellenden kunnen kijken op www.ckvsparta.nl/komkorfballen.

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws