Sparta stunt met winst op De Meeuwen

| 03-12-2017

De korfballers van Sparta hebben zaterdag voor een sensatie gezorgd door in een bloedstollende wedstrijd af te rekenen met De Meeuwen. De ploeg uit Putten, één van de titelkandidaten in de overgangsklasse, werd met hartverwarmend spel over de knie gelegd. Invaller Maarten Schelling zorgde via een vrije bal voor de winnende 23-22. “We groeien iedere week en zien dat we het elke tegenstander moeilijk kunnen maken”, reageert trainer Henco Pullen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Waar Sparta in de aanloop naar de zaal vooral bezig was om het degradatiespook zo snel mogelijk uit Stadshagen te jagen, daar kijkt De Meeuwen al jaren naar de topposities in de overgangsklasse. De ploeg van Henco Pullen komt echter het hele zaalseizoen al sterk voor de dag, want na vier wedstrijden staat het op een keurige vijfde plaats. Tegen De Meeuwen haalt vooral het vak van Pim Steenbergen en Jeroen Hukema een hoog niveau. Steenbergen bedwingt de belangrijkste spits en Hukema schiet de ballen er in een hoog tempo in. Het zorgt er voor dat Sparta terugkomt van een vier punten achterstand en bij 19-15 de zaken zelfs goed op orde lijkt te hebben.

Het lukt De Meeuwen om dat gat te dichten en in de slotfase kan de wedstrijd alle kanten op. Het is echter Schelling die de beslissing voor zijn rekening neemt, want met een vrije worp maakt hij de stunt compleet: 23-22. In de strijd om handhaving speelt Sparta volgende week zaterdag om 19.30 uur een belangrijk duel tegen hekkensluiter Sporting Trigon. Die ontmoeting vindt plaats in de Calohal.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws