Sparta spreekt het uit: ‘Staan er goed voor’

| 07-01-2017

Voor aanvang van het huidige korfbalseizoen wist Sparta-trainer Henco Pullen het k-woord keurig te omzeilen. De vraag over een eventueel kampioenschap werd voorzien van een antwoord waar iedereen zich wel in moest vinden. Het mocht wel, maar moest niet. Als het niet gebeurde, dan volgend jaar maar. Inmiddels is de situatie aanzienlijk veranderd en zo ook de woorden van de coach.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Als je in deze positie staat, dan moet je er volle bak voor gaan. We staan er heel goed voor en gezien onze poule mag je het nu ook wel verwachten. Wij gaan proberen kampioen te worden”, roept Pullen, ergens toch nog wel een beetje voorzichtig. Maar het hoge woord is eruit en dat kan ook eigenlijk niet anders. Want Sparta is in de zaalcompetitie voorlopig ongenaakbaar, het sloot de eerste zes wedstrijden allemaal met een overwinning af. Zaterdag wacht ASVD en als ook die pot in winst wordt omgezet, heeft Sparta van iedere opponent gewonnen. Op dat moment ben je titelfavoriet nummer één, of je het nou wil of niet. “We scoren het meeste, krijgen het minst aantal punten tegen, dus ja… dan sta je bovenaan en doe je het gewoon goed”, zegt Pullen.

Aan de resultaten kun je één ding aflezen: Sparta is voorlopig de beste van de competitie. En als je de beste van de competitie bent, dan is de trainer vast en zeker ook helemaal tevreden. En Pullen? Is ook hij een tevreden coach? “Als je naar de prestaties kijkt, dan sowieso. In de zaal hadden we wel even moeite om de stijgende lijn door te zetten en daardoor moesten we een paar stapjes terug doen. Uiteindelijk pakten we heel snel de stijgende lijn op en konden we weer verder bouwen”, stelt Pullen, die vooral in aanvallend opzicht nog genoeg verbeterpunten ziet. Wat dat betreft is hij nog lang niet tevreden. “We moeten meer schieten, zo simpel is het. In een wedstrijd moeten we sowieso honderd keer schieten. Dat halen we nog niet.”

Mocht Sparta het voor elkaar krijgen om te promoveren, dan wacht in de overgangsklasse de schotklok. Juist die schotklok zou de Zwolse formatie in aanvallend opzicht wel eens verder kunnen helpen. “Dan moet je binnen 25 seconden tot een schot komen, waardoor je automatisch meer schoten produceert. Met ons rendement is niets mis, we halen een schotpercentage van twintig procent. Eén van de vijf ballen gaat erin. Met de schotklok moet een percentage van 25 wel haalbaar zijn”, denkt Pullen hardop. Voor Sparta is het echter eerst zaak om de schotklok naar Zwolle te spelen. Te beginnen zaterdag, tegen nummer drie ASVD. De eerste horde op weg naar wat een titel moet opleveren. “Dat is in ieder geval wel de bedoeling.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws