Sparta sluit veldseizoen met derde plaats af

| 17-06-2019

De korfballers van Sparta hebben het veldseizoen afgesloten met een 15-20 nederlaag en zijn daardoor op de derde plaats geëindigd in de overgangsklasse B. In de laatste competitiewedstrijd trad Sparta op eigen bodem aan tegen het Assense AVO, dat moest winnen om lijfsbehoud veilig te stellen.

In de eerste tien minuten na het startsein ging het duel gelijk op, maar snel daarna zette AVO een verschil van vijf punten op het scorebord. Het gemaakte gaatje wist de uitploeg te handhaven tot kort voor rust, want in de laatste minuten van de eerste helft knokte Sparta zich terug naar een achterstand van slechts één punt. Iedereen dacht vervolgens dat de thuisploeg na de pauze de overwinning wel op zou eisen, maar het was AVO dat scherper uit de kleedkamer kwam. De Assenaren liepen al snel een paar punten uit en wisten die voorsprong vast te houden tot het einde: 15-20.

De laatste minuten van de wedstrijd stonden aan de zijde van Sparta vooral in het teken van afscheid nemen. Publiekswissels waren er voor Linda Elgersma en Dion Westening, die beiden hebben besloten om hun korfbalschoenen aan de wilgen te hangen. Zij zullen het gedroomde avontuur in de hoofdklasse volgend zaalseizoen niet meer spelend meemaken. Voor Sparta start op 8 september het veldseizoen in de overgangsklasse weer.

Doelpunten: Dion Westening (5), Jeroen Hukema, Pim Steenbergen (3), Henri Kikkert (2), Anique Steenbergen en Jesper Walinga

Korfbal, Sparta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws