Sparta ruikt titel: ‘Alleen karwei nog afmaken’

| 13-05-2018

De korfballers van Sparta zijn nog één zege verwijderd van het kampioenschap op het veld. In de eerste klasse wonnen de Zwollenaren zaterdag moeizaam van Hoogkerk (19-21), waardoor op bezoek bij EKVA in Almere een overwinning volstaat. “We hebben karakter getoond en hoeven het karwei over twee weken alleen nog maar af te maken”, stelt trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Sparta nam in en tegen Hoogkerk een lastig te nemen horde. Normaliter komt het leeuwendeel van de Zwolse doelpuntenproductie uit handen van de mannen, maar ditmaal was dat anders. Tegen het tot de tanden toe bewapende Hoogkerk stonden de dames op, want in een felle eerste helft hielden Linda Elgersma en Lisa Kouwenberg hun ploeg op de been. “We hadden het moeilijk met de pressing van Hoogkerk. Je kunt daar makkelijk mee afrekenen, maar dan moet je wel je kansen afmaken. Veel schoten misten nu precisie en er werden veel passfouten gemaakt”, vindt Pullen, die zijn ploeg bij rust met 12-10 achter zag staan.

Na de pauze herpakte Sparta zich en dit keer nam Anique Steenbergen haar ploeg bij de hand. In een kort tijdsbestek zorgde zij voor drie goals en daarna trokken Rowie Soldaat, Elgersma en Kouwenberg de broodnodige winstpartij over de streep: 19-21. “Het is het hele veldseizoen al moeizaam. Je merkt dat de spelers, na een prachtig zaalseizoen, mentaal moe zijn”, zegt Pullen. De kampioenswedstrijd van Sparta is op zaterdag 26 mei, als het op bezoek bij gaat bij EKVA in Almere. Aanvang: 15.30 uur.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws