Sparta op tandvlees langs Blauw-Wit

| 04-12-2012

De Zwolse korfballers van Sparta zijn na zaterdagavond alleen koploper in de eerste klasse C. In de kraker tegen medekoploper Blauw-Wit ging het lange tijd gelijk op, maar trok Sparta uiteindelijk aan het langste eind: 19-18. “We ontliepen elkaar qua niveau niet veel, maar ik vond ons wel een streepje beter. We hadden het alleen eerder af moeten maken”, laat Sparta-trainer Jasper Keizer weten.

Blauw-Wit had tot het treffen met Sparta nog geen wedstrijd verloren en leek zaterdag in de beginfase op dezelfde voet verder te gaan. De Kampense ploeg nam in de Calohal direct de leiding, maar na wat tactische aanpassingen kreeg Sparta meer en meer grip op de wedstrijd. De defensie had het meer onder controle, de aanval kwam beter uit de verf en bij rust stond de Zwolse ploeg dan ook terecht met 12-7 voor. Na de rust gaf Sparta de voorsprong van vijf punten echter snel weer weg. “We hebben de tactische opdrachten prima uitgevoerd. Ik baal er alleen van dat we in de tweede helft te gehaast gingen spelen, waardoor we de voorsprong van vijf punten al snel weer weggaven”, zegt Keizer.

Beide ploegen deden na de comeback van Blauw-Wit niets meer voor elkaar onder, de scores gingen gelijk op. Een doorloopbal van Maarten Schelling zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende 19-18. De Kampenaren probeerden het nog wel maar kwamen niet meer in scoringspositie, terwijl diezelfde Schelling verzuimde om de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk werd Schelling toch de matchwinner. Zijn doorloopbal bleek de winnende treffer, waardoor Sparta nu alleen koploper is in de zaalcompetitie. Uit vier wedstrijden haalde de ploeg de volle buit, waardoor het een voorsprong heeft van twee punten op de huidige nummer twee: Blauw-Wit.

© Joycefoto.nl
Korfbal, Sparta, Calohal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws