Sparta legt koploper OVVO over de knie

| 07-01-2018

De korfballers van CKV Sparta hebben zaterdagavond voor een sensatie gezorgd door koploper OVVO met ruime cijfers te verslaan. De formatie uit Stadshagen was in de Calohal met 25-16 te sterk voor de titelkandidaat uit Maarssen. “We hebben het strijdplan heel goed uitgevoerd. We hadden voor beide vakken de juiste tegenstanders en we hebben collectief een geweldige prestatie neergezet”, aldus Sparta-trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Beide ploegen hadden iets recht te zetten. Sparta verloor haar laatste duel van 2017 met grote cijfers van de nummer zeven en OVVO liet in die speelronde voor het eerst punten liggen. Het bestuur van het ambitieuze OVVO besloot daarop de trainer aan de kant te zetten. Sparta, dat het zonder Déanne de Lange en René Compayen moest stellen, kende in eigen huis een bliksemstart. Met hoge schotpercentages en een zeer solide verdediging leek het duel in niets op een ontmoeting tussen de promovendus uit de eerste klasse en de degradant uit de hoofdklasse. Met rust was het verschil al vier: 12-8. Linda Elgersma baarde opzien door in die eerste helft al haar vier doelpogingen te verzilveren en Pim Steenbergen speelde de sterspeler van OVVO finaal uit de wedstrijd.

In de tweede helft bleef Sparta over vele schijven scoren. Jildau de Jong maakte met drie treffers een sterke invalbeurt en zo liep Sparta doelpuntje voor doelpuntje naar een ruime zege. “Na de zeperd tegen SKF konden we deze zege goed gebruiken. Volgende week ontmoeten we de nieuwe koploper: Oost-Arnhem. Dat wordt weer een heel andere uitdaging”, stelt Pullen.

Korfbal, Sparta, Calohal, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws