Sparta laat koploper in thriller ontsnappen

| 14-01-2018

De korfballers van Sparta hebben zichzelf in een ware thriller niet kunnen belonen. De Zwollenaren moesten zaterdagavond op bezoek bij koploper Oost-Arnhem, zes tellen voor de zoemer, de winnende treffer toestaan: 30-29. “Heel zuur. We hebben aanvallend een belachelijk hoog niveau gehaald. Jammer genoeg heeft het ons niet iets tastbaars opgeleverd”, moppert Sparta-coach Henco Pullen na afloop.

© Jan Burgman Fotografie

Na de stunt van vorige week tegen lijstaanvoerder OVVO was Sparta erop gebrand om ook tegen de nieuwe koploper goed voor de dag te komen. De ploeg uit Stadshagen leek in de openingsfase een paar keer naar adem te happen tegen een ontketende thuisploeg, maar met verzorgde aanvallen en hoge schotpercentages speelde de ploeg van coach Henco Pullen zich steeds terug in het duel. Het leverde Sparta een knappe voorsprong op bij rust: 16-18.

Op veel tactische wisselingen van Oost-Arnhem had Sparta het juiste antwoord snel gevonden. Tot halverwege de tweede helft verdedigde Sparta een kleine voorsprong van twee of soms even drie doelpunten. Via 26-26 ontstond een spectaculaire slotfase. Namens Sparta schoot invaller Maarten Schelling in korte tijd twee keer raak om er 26-28 van te maken. De thuisploeg sloeg terug met drie treffers op rij (29-28), waarna Schelling beide ploegen - met nog negentien seconden te gaan - weer naast elkaar zette. In de laatste aanval ging het toch mis voor Sparta: 30-29.

Doelpuntenmakers Sparta:
Jeroen Hukema 9; René Compayen en Pim Steenbergen 5; Rowie Soldat, Maarten Schelling en Anique Steenbergen 3; Karin Roza 1.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws