Sparta klaar voor hoofdklasse: ‘Elke week top’

| 15-11-2019

Voor de korfballers van Sparta wordt het een historische zaterdag, want voor het eerst in de clubhistorie speelt de Zwolse club een wedstrijd in de hoofdklasse. “Ik vind dat we onszelf en onze achterban moeten belonen met een goed zaalseizoen. Dat betekent dat we elke week top moeten zijn”, stelt trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Sparta promoveerde afgelopen zaalseizoen en dat was een historisch moment. De Zwolse korfbalclub kwam immers nog nooit uit in de hoofdklasse, waardoor zaterdag het debuut wacht. Pullen bereidde zijn team vanaf het moment van promoveren volop voor op dat niveau. “Vanaf de promotie zijn we aan het opbouwen naar dit moment, zowel in het team als daarbuiten hebben we stappen gemaakt. Een zesde plaats en daarmee lijfsbehoud kan zomaar worden bereikt”, denkt Pullen, die zaterdag (19.30 uur) met zijn ploeg op bezoek gaat bij Dalto in Driebergen.

Ook de spelersgroep kijkt uit naar de start van de hoofdklasse, waaronder Jeroen Hukema. De vaste waarde van Sparta kijkt uit naar het treffen met nog betere teams. “Ik heb al meerdere promoties meegemaakt, maar dit is wel de meest bijzondere. Spelen bij de beste 35 teams van Nederland betekent meer aandacht van buitenaf, meer publiek, meer sfeer en nog veel betere teams. Heel cliché, maar dit is een uitdaging, een echt mooie uitdaging”, roept hij. Teamgenoot Rowie Soldaat rept over het teambelang. “Eigenlijk staat dit jaar alles in het teken van het zaalseizoen. De veldcompetitie hebben we gebruikt om de samenstelling van het team te verbeteren, omdat we ervan uitgaan dat we vooral als collectief wedstrijden kunnen winnen.”

De hoofdklasse vraagt niet alleen wat van de spelers, maar ook van de organisatie. Sparta moest vol aan de bak om alles op orde te krijgen en volgens voorzitter Peter van Gulik is dat gelukt. “Er ligt vanuit de KNKV een ander verwachtingspatroon richting clubs op dit niveau. Daar hebben we een werkgroep voor in het leven geroepen met enthousiaste leden, die ervoor zorgen dat de wedstrijden goed georganiseerd zijn en een groot feest worden. Ongeacht het resultaat.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws