Sparta kan comeback geen vervolg geven

| 05-02-2018

De korfballers van Sparta hebben zaterdag de uitwedstrijd bij De Meeuwen met 23-20 verloren. Zodoende gaan de Zwollenaren een spannend slot van de competitie tegemoet, want de rode streep komt meer en meer in de buurt. “Het zit in deze fase dus even niet mee”, concludeert Sparta-trainer Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Voor de coach was het vorige week een hard gelach. Er werd verloren van Fiks en door een nieuwe blessure moest hij ook nog eens creatief zijn in de opstelling. “Jeroen Hukema is onze topscorer. Als hij wegvalt, dan moet je echt anders gaan spelen. Thomas van de Schaaf vulde het zaterdag heel goed in, maar dat is wel een ander type speler”, vertelt Pullen, die zijn ploeg tegen De Meeuwen slordig zag starten. Eigenlijk kon alleen Pim Steenbergen terugkijken op een goede eerste helft. Hij verdedigde geweldig en was aanvallend een luis in de pels van de Puttenaren. Steenbergen kon echter niet voorkomen dat Sparta met een 10-5 achterstand de rust in ging.

In de tweede helft beet Sparta feller van zich af. Lisa Kouwenberg viel ijzersterk in en ook René Compayen begon de korf te vinden. De Zwollenaren smeten met hun krachten en kwamen zelfs gelijk. Pullen: “Het kostte veel energie om gelijk te komen en dan is het heel zuur dat zij er meteen weer twee in gooien. In de slotfase hadden we ook nog eens pech met een aantal beslissingen van de scheidsrechter.” Uiteindelijk verloor Sparta met 23-20 en moet het alle zeilen bijzetten om handhaving te bewerkstelligen. Wat dat betreft volgt komende zaterdag een belangrijke uitwedstrijd bij hekkensluiter Sporting Trigon. “We gaan deze week hard trainen om het zaterdag wel af te dwingen”, aldus Pullen.

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws