Sparta denkt al aan de zaal: ‘Dat is leuker’

| 07-09-2018

Opgeluchter kon je de korfballers van Sparta niet krijgen. Het afgelopen veldseizoen werd afgesloten als kampioen van de eerste klasse, waardoor ze promoveerden naar de overgangsklasse. Eindelijk naar hetzelfde niveau als in de zaal. “Dat is heel belangrijk, want op het veld was het veel minder leuk”, weet coach Henco Pullen, die zaterdag met zijn ploeg begint aan het nieuwe veldseizoen.

© Jan Burgman Fotografie

In de zaalcompetitie werkte Sparta zich op keurige wijze naar lijfsbehoud in de overgangsklasse, maar terug op het veld was de uitdaging compleet weg. De Zwollenaren waren verreweg de sterkste van de eerste klasse en smachtten, ondanks het kampioenschap, naar het einde. “Je mist dan een prikkel, de uitdaging”, vertelt Pullen. “We moesten ons echt naar het einde slepen en speelden veel minder dan in de zaal. Daarom is het hartstikke belangrijk dat we nu ook op het veld in de overgangsklasse spelen, zodat we op niveau blijven. We gaan voor handhaving en dat moet goed kunnen.”

Je hoort het in het korfbal vaker: de zaal is aantrekkelijker dan het veld. Die gedachte leeft ook bij Sparta, dat zich voornamelijk focust op een goede prestatie in de zaalcompetitie. “Dat is belangrijker en leuker. Het veld is niet ondergeschikt, maar we willen graag pieken in de zaal. Op het veld gaan we ook zeker nog wat dingen proberen”, stelt Pullen eerlijk. De coach moest voor de zomer afscheid nemen van René Compayen, maar inmiddels is zijn plek alweer opgevuld. Sparta breidde de selectie zelfs wat uit, want er staan nu vijf mannen en vijf vrouwen. “We hebben daarin veel keuze, dat is fijn. Jesper Wallinga komt bijvoorbeeld uit de junioren en doet het heel goed.”

© Jan Burgman Fotografie

Doel in de zaal
De veldcompetitie begint voor Sparta zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Heerenveen, waarin het de eerste tik wil uitdelen. Veel blijft echter gericht op de zaalcompetitie en daarin hopen de Zwollenaren het beter te doen dan vorig jaar. Pullen: “We willen nog dynamischer gaan spelen en effectiever worden, dan komen de resultaten vanzelf. In de zaal is klassebehoud de doelstelling, maar misschien kunnen we wel bij de eerste vier of vijf eindigen. In ieder geval met minder zorgen handhaven.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws