Sparta aast op titel: ‘Daar zijn we aan toe’

| 29-03-2018

De korfballers van Sparta beginnen aankomend weekend aan het tweede deel van de veldcompetitie en azen op het kampioenschap. De eersteklasser is koploper, heeft een voorsprong van vier punten, en is zodoende titelfavoriet nummer één. “Wij willen ook op het veld de overgangsklasse in. Daar zijn we aan toe”, roept coach Henco Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Het was voor de coach allemaal even wennen. Hij kwam naar Sparta om de club terug te brengen naar de overgangsklasse en in de zaal lukte dat. Toch was dat ook voor de trainer iets anders, want als eindverantwoordelijke was hij nog nooit op dat niveau actief. “Ik heb er ook veel van geleerd”, stelt Pullen, die eigenlijk pas net trainer is. “Ik ben een beginnend coach en dan leer je echt veel. Ik kijk sowieso veel terug en dan bekijk je wat er anders had gekund. Wat dat betreft heb ik veel opgestoken, waardoor ik in volgende wedstrijden andere keuzes maakte. En ik had wat andere mogelijkheden, met time-outs en acht keer wisselen.”

Ook voor zijn ploeg was de overgangsklasse een mooie expeditie. De tegenstand was bijna iedere week van hoog niveau, waardoor Sparta op de toppen van de tenen moest lopen. Het resulteerde in schitterende wedstrijden, zoals bijvoorbeeld tegen koploper Oost-Arnhem (30-29 verlies), en ruimschootse handhaving. Een puike prestatie. “We hebben best aan klantenbinding gedaan, want je merkt aan alles dat het wordt gewaardeerd. We hebben thuis veel punten gepakt, in spectaculaire en mooie wedstrijden. Binnen de club gaat het steeds meer leven en wordt het mooi gevonden. Daarnaast hebben we er als groep veel aan gehad, want het was een zware competitie”, vindt Pullen.

© Jan Burgman Fotografie

Veldcompetitie
De zaalcompetitie is ruimschoots voorbij en dus maken de korfballers zich op voor het tweede deel van de veldcompetitie. Daarin speelt Sparta nog in de eerste klasse, maar met de nadruk op nog. De Zwollenaren willen namelijk kampioen worden en dat ligt ook in de lijn der verwachting. Sparta is na de helft van alle wedstrijden koploper en heeft vier punten voorsprong op nummer twee Drachten. “Het doel is om kampioen te worden”, zegt Pullen stellig. “We moeten zorgen dat we gemotiveerd blijven, want de tegenstand is minder en dat maakt het lastiger. En daarnaast heb je te maken met factoren als het weer, waardoor je altijd scherp moet blijven. Dat is voor ons een heel belangrijk punt.”

Korfbal, Sparta, Henco Pullen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws