Spanning stijgt bij Zwols Kampioenschap

| 31-05-2013

De spanning stijgt bij het Zwols Kampioenschap Voetbal voor A-junioren. Op sportpark Jo van Marle werden donderdagavond de tweede poulewedstrijden afgewerkt en na afloop kon worden gesteld dat het in beide poules nog ongemeen spannend is. In poule A komen nog drie ploegen (HTC, Be Quick ’28 en SVI) in aanmerking voor de finale. En in poule B strijden ZAC en Zwolsche Boys om die felbegeerde finaleplaats.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Op de tweede speeldag waren de weersomstandigheden - net als dinsdagavond - uitstekend. En opnieuw waren er veel mensen op het toernooi af gekomen. In poule A nam Berkum het om 18.30 uur op tegen HTC. Berkum kwam in de tweede helft van dat duel door een fraai doelpunt van Dylano van Deventer nog wel terug tot 2-1, maar aan de hand van Edi Hanson (twee goals) won HTC uiteindelijk vrij eenvoudig met 4-1. In diezelfde poule namen SVI en titelverdediger Be Quick ’28 het tegen elkaar op. De spannende wedstrijd werd met 1-0 gewonnen door Be Quick. De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van Kevin Westerbeek. Door de uitslagen van dinsdagavond is het nog zeer spannend in poule A. HTC, Be Quick ’28 en SVI maken nog kans op de finale.

In poule B delen twee ploegen de lakens uit. Dat werd donderdagavond wederom duidelijk. Al had thuisploeg ZAC het niet makkelijk tegen SV Zwolle. Zwolle speelde zeer compact en daar had ZAC moeite mee. Desondanks trok ZAC, dankzij twee treffers van Tom Hindriks, wel aan het langste eind: 2-0. Na afloop van dat duel was de opdracht voor Zwolsche Boys helder. Er moest gewonnen worden van WVF en daar slaagde de ploeg uit Zwolle-Zuid in: 5-1. Grote man aan de kant van Zwolsche Boys was Twan Zuidmeer. Hij scoorde maar liefst vier keer en staat - in de strijd om de Gouden Schoen - nu nog één doelpunt achter op ploeggenoot Martin Meijer. Meijer scoorde op de eerste speeldag vijfmaal, maar kwam tegen WVF door een blessure niet in actie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Sportpark Jo van Marle, Zwols Kampioenschap Voetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws