Spannend weekend voor vechters Tabonon

| 06-05-2014

De vechters van de Zwolse vechtschool Tabonon staan aan de vooravond van een spannend weekend. Vrijdag 9 mei leggen jeugdleden hun kickboksexamen af, terwijl een dag later de gevorderde vechters in de dojo verschijnen. Drie kickboxers en een MMA-vechter draaien dan een partij op het Elsomo Gym Gala in Marum.

De jeugdleden van Tabonon krijgen twee keer per jaar de gelegenheid om examen te doen. Examens voor jeugdleden zijn in de kickbokswereld niet bepaald gebruikelijk, maar toch heeft de Zwolse vechtschool besloten om deze te introduceren. “We wilden iets creëren waar de jeugd naartoe kan werken. En dat zijn deze examens geworden”, zegt Hanieh Kamran, eigenaresse van Tabonon. De jeugdleden worden tijdens de examens getoetst op de beheersing van bepaalde technieken, maar ook op doorzettingsvermogen bij krachtoefeningen en het houden aan de geldende regels.

Naast de examens op vrijdag, komen er zaterdag ook nog gevorderde Zwolse vechters in actie. Drie vechters vechten in Marum hun eerste wedstrijd in de nieuwelingenklasse, waarin wordt gevochten volgens de K1-regels. Tamik Khadikov komt in actie in een MMA-partij, wat staat voor Mixed Martial Arts. Bij MMA worden verschillende technieken uit onder andere het Braziliaans jiu-jitsu, worstelen en kickboksen gebruikt. Khadikov vecht in de amateurklasse en kan zijn partij winnen door een knock-out of door overgave.

Kickboksen, Vechtsporten, Tabonon Zwolle, Hanieh Kamran

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws