Sorries: ‘Niet rooskleurig, wel positief’

| 07-10-2016

HFC Storica begon met goede hoop aan het nieuwe seizoen. Na een dramatisch jaar in de derde klasse moest de club opnieuw beginnen, maar daar was iedereen hoopvol over gestemd. Meedoen om de prijzen zat er niet in, het opbouwen van nieuwe dingen echter wel. De laatste weken lijkt het, met dikke nederlagen tegen Swift ’64 (0-8) en Reaal Dronten (1-11), toch weer op een herhaling van zetten. Trainer Chris Sorries reageert op vier stellingen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HFC Storica heeft de moeilijkste weken achter de rug.
“Uhm… Nou, er komen nog wel een paar moeilijke weken aan. Een tijdje terug zei ik dat we nog drie weken nodig hadden om vooruit te kunnen. Dat wordt wel wat langer hoor. We komen namelijk ritme tekort, mede omdat onze trainingsarbeid onvoldoende is. Het gaat ons op korte termijn ook niet lukken om dat te verbeteren. Ik hoop wel dat we het ergste hebben gehad, want de resultaten lijken natuurlijk nergens naar. Maar het programma wordt er niet makkelijker op, want zaterdag wacht Zwolsche Boys en daarna ook nog het altijd lastige Wilsum.”

Chris Sorries vindt het nog leuk om trainer van HFC Storica te zijn.
“Dat absoluut! Ik doe alles voor de club en de spelers, die nog altijd met veel plezier naar de vereniging komen. We wisten dat we echt onderaan moesten beginnen, maar het is nog steeds heel erg fijn om met de jongens op het veld te staan. Kijk, zoals afgelopen zaterdag, dat is natuurlijk geen zak aan. Bij 1-8 valt er niets meer te coachen. Maar de helft van onze groep heeft een aantal jaren niet gevoetbald en dan krijg je ze echt niet in een paar weken in het juiste ritme. We smachten er naar dat het allemaal een keer meezit en de afspraken er een keer uitkomen. Ik geef de hoop zeker niet op.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

HFC Storica maakt het seizoen hoe dan ook af.
“Zeker weten. We zien dat er zo weer een paar spelers aan komen wandelen. Zij willen graag voetballen. Als er geen concurrentie is, dan is het ook niet nodig om er alles uit te halen. De nieuwe spelers zorgen voor meer concurrentie en dan moet de rest wel. Dat is hartstikke positief joh… Wij gaan er echt niet mee stoppen.”

De toekomst van HFC Storica ziet er rooskleurig uit.
“Haha, dat is wel een beetje overdreven. Storica is een kleine club, die het twee seizoenen heel lastig heeft gehad. We hebben een beetje positieve aandacht nodig, zeker voor de mensen die buiten de club staan. De afgelopen uitslagen helpen daar niet in mee, dat is helemaal correct. Voor nu is het vooral belangrijk dat er wat sponsoren bij komen, maar ook mensen die bij willen dragen om terug te keren naar hoe mooi het was. Want dat was het, hé. De toekomst ziet er niet rooskleurig uit, maar wel positief.”

Voetbal, HFC Storica, Vierde klasse C, Chris Sorries

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws