Solomon Bockarie razendsnel op 60 meter

| 31-01-2011

PEC-atleet Solomon Bockarie is bij de derde Zwolse indoorwedstrijd in Omnisport Apeldoorn knap vijfde geworden op de 60 meter sprint. Bockarie was met 6,95 seconden één van de zes lopers die onder de zeven seconden bleef. Publiekstrekker Patrick van Luijk evenaarde in de serie zijn persoonlijke record van 6,66. Het gemis aan een goede uitloop of stootkussen achter de finish was mogelijk het enige beletsel voor een nog snellere tijd.

Op de 400 meter voor A-junioren werd Jeroen van Calker van de Zwolse atletiekvereniging tweede in een nieuw clubrecord van exact 51 seconden. De zege ging naar achter Cliff Ellsworth: 50,73. Bij de hoogspringsters (meisjes A) was meerkampster Anouk Vetter met 1.75 meter net PEC’er Maureen Rots (1.70) de baas. Nog opmerkelijker was de hoogtesprong van Tanita Hofmans die als B-meisje bij de vrouwengroep tot 1.80 meter reikte. Dit betekende een evenaring van het officieuze Nederlands record. Zij is daarmee in de historie het vijfde Nederlandse meisje dat tot die hoogte kwam. De limiet voor deelname aan het EJK outdoor in Tallinn heeft ze daarmee ook op zak!

De PEC-meerkampsters Lieke Bakker en Inge de Wolf verbeterden tot slot beiden een clubrecord. Lieke verbeterde op de 60 meter met 7,79 seconden de tijd van Annelies Fortuin (7,83). Inge sprong bij de meisjes B 5.68 meter ver.

Atletiek, PEC 1910, Omnisport Apeldoorn, Maureen Rots, Annelies Fortuin, Lieke Bakker, Inge de Wolf, Jeroen van Calker, Solomon Bockarie

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws