Solar Team zet stevig wereldrecord neer

| 22-06-2017

Het Nuon Solar Team heeft woensdag in Lelystad een stevig 12-uurs wereldrecord neergezet. De studenten van TU Delft, waaronder de Zwollenaren Emma Vercoulen en Marten Arthers, kwamen tot liefst 882 kilometer en daarmee gingen zij ruim over de gehoopte 750 kilometer. “We zijn benieuwd welk team onze prestatie kan evenaren”, laat het team weten.

© Jorrit Lousberg

De race tegen de klok werd gehouden op de testbaan van de RDW in Lelystad, onder grote belangstelling van vrienden, familie en sponsoren. Voor het team zelf was het de eerste grote praktijktest in aanloop naar de Bridgestone World Solar Challenge, die in oktober plaats vindt in Australië. Nooit eerder werd een officieel 12-uurs afstandsrecord met een zonnewagen neergezet. Met de geslaagde race tegen de klok daagt het Nuon Solar Team nu andere zonneteams uit om het record te verbreken. “We zijn enorm trots op de afstand die we op deze langste dag van het jaar hebben neergezet. We hoopten 750 kilometer te halen. Dat was al hoog ingezet, maar dankzij de prachtige dag en de geweldige energie binnen het team hebben we deze verwachting ruimschoots overtroffen”, vertelt teamcaptain Sander.

Het startsein voor de race werd bij zonsopkomst om 05.19 uur gegeven door Marc Lammers, de voormalig bondscoach van het Nederlands vrouwenhockeyteam en dit jaar teamcoach van het Nuon Solar Team. Precies twaalf uur later, om 17.19 uur, werd de Nuna afgevlagd door Naomi van As, Olympisch hockeykampioen en dit jaar uitgeroepen tot de beste hockeyster van de wereld. Lammers: “Het team heeft een fantastische prestatie geleverd en laten zien waarom het echt een ‘winning team’ is. Bovendien was het een prima test voor het wereldkampioenschap in Australië. Na deze fantastische testdag zien we de race in oktober met groeiend vertrouwen tegemoet.”

Autosport

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws