Soepele loting voor Zwols Kampioenschap

| 09-05-2012

De Stichting Zwols Kampioenschap Voetbal (SZKV) organiseert van 29 mei tot en met 12 juni voor de vierde keer het Zwols Kampioenschap Voetbal. Deze vierde editie belooft er weer één van hoog niveau te worden. Net als in 2010 zullen alle negen clubs uit Zwolle met een A1-elftal vertegenwoordigd zijn op het sportpark van WVF, waar het toernooi dit keer plaats heeft.

In de kantine van WVF werd woensdagavond alvast de loting verricht. Na een woordje van SZKV-voorzitter Rik Zuidmeer werd er snel overgegaan tot de loting. Eén voor één kwamen de deelnemende teams tevoorschijn. Met als resultaat dat in poule A de teams van SVI, WVF en ZAC aan elkaar zijn gekoppeld. In poule B strijden CSV ’28, Zwolsche Boys en HTC tegen elkaar. En in poule C zitten Berkum, SV Zwolle en titelverdediger Be Quick ’28. De poulewedstrijden worden op 29 en 31 mei en 4 juni gespeeld. De halve finales zijn op 7 juni en tot slot de finalewedstrijden op dinsdag 12 juni. Op alle avonden starten de wedstrijden om 19.00 uur.

SportService Zwolle en Sportief Zwolle stellen ook dit jaar gezamenlijk de ‘Zwolse Gouden Schoen’ beschikbaar. De speler die aan het eind van het toernooi de meeste doelpunten achter zijn naam heeft staan wint de Zwolse Gouden Schoen. De winnaar vorig jaar was aanvaller Cas Duiker van Be Quick ’28 A1. Hij werd met zeven treffers topscorer van het Zwols Kampioenschap Voetbal 2011. De goaltjesdief kreeg na afloop van de finale de Zwolse Gouden Schoen (wisseltrofee) en nog een glazen trofee voor in zijn eigen prijzenkast. De grote vraag is nu: wiens naam wordt er dit jaar in de trofee gegraveerd?

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, WVF, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws

Voetbal, WVF, Zwols Kampioenschap Voetbal, Zwolse Gouden Schoen