Social Media-support voor Hilarius & Co

| 18-03-2016

‘Hoi, ik ben Sanne en ik help Jelle.’ ‘Hoi, ik ben Thomas en Jelle, ik ga jou helpen.’ De laatste dagen verschijnen er op verschillende social media-kanalen steeds meer van dit soort video-booschappen. Een seconde of vier, hooguit vijf, onder #jelleikgajehelpen gericht aan Landstede Volleybal-speler Jelle Hilarius. Op 2 april, als Landstede in de play-offs thuis speelt tegen Orion, moet het een vol Landstede Sportcentrum opleveren.

© Annet van Raalten

Jelle moet geholpen worden. Allereerst in de strijd om het landskampioenschap, waarin Landstede Volleybal het in de halve finale opneemt tegen het Doetinchemse Orion. Een vol Theater van de Sport moet de Zwollenaren een boost geven om uiteindelijk de finale te bereiken. Het was voor de vier initiatiefnemers van de social media-actie de hoofdreden om de hashtag in het leven te roepen. De wedstrijd van zondag tegen Taurus was goed voor de spreekwoordelijke druppel. “Het was niet echt druk. Als je om het kampioenschap speelt, dan verdien je gewoon volle tribunes. En daarop hebben we besloten om actie te ondernemen”, vertelt bedenker Reitse Sybesma, die ondersteuning krijgt van Bas Hoorn, Sanne Kreikamp en Judith van Deth. Zij kregen de laatste tijd op de kantoorvloer steeds vaker te maken met Hilarius. “Vandaar de steun aan Jelle.”

Naast de hashtag op Twitter is er inmiddels ook een Facebook-pagina aangemaakt. Het bereik wordt groter en zo moet de zaal op 2 april richting uitverkocht gaan. Maar het is de initiatiefnemers niet alleen maar te doen om volle tribunes. Het voortbestaan van eredivisie-volleybal in Zwolle, ook daar vraagt de groep aandacht voor. “Natuurlijk heeft het daar ook mee te maken”, zegt Hoorn. “Naar onze mening is het niet verantwoord om in Zwolle zonder eredivisieclub verder te gaan. Die kans zit er op dit moment toch nog een beetje in en hopelijk zorgt deze actie voor weer iets meer aantrekkingskracht. Maar het eerste doel is vooral om op 2 april het Sportcentrum vol te krijgen.”

© Annet van Raalten

De hoofdpersoon zelf vroeg zich in eerste instantie vooral af waar de filmpjes vandaan kwamen. “En ook binnen het team waren dat de eerste vragen”, lacht Hilarius. “We hadden een video-bespreking en toen kwamen de eerste filmpjes door. Mijn teamgenoten vroegen zich direct af hoe dit in elkaar stak.” Toch is de routinier maar wat blij met de steun. Hilarius is leider van de projectgroep om volleybal op het hoogste niveau voor Zwolle te behouden. Hij hoopt dat deze actie meehelpt. “Op dit moment hebben we voldoende middelen om de Nevobo, de zaalhuur en een eventuele trainer te betalen. Vanuit deze positie gaan we rustig verder bouwen en daar helpt dit absoluut in mee. Dus ik zou zeggen: delen maar!”

Landstede Volleybal, Volleybal, Jelle Hilarius

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws