Snelle tijden op Zwolse Bos Loop Heerde

| 22-01-2012

Hellen de Vries heeft een mooie overwinning aan haar toch al indrukwekkende palmares toegevoegd. De atlete van de Zwolse atletiekvereniging PEC 1910 won zaterdag de tien kilometer van de door AV Gemzen georganiseerde Zwolse Bos Loop in Heerde. De Vries kwam over de meet na veertig minuten en zestien seconden en daarmee bleef ze Anne van Schuppen (42:18) en BB-loper Margje Timmerman (43:11) ruim voor. Haar clubgenoot Arne Mulder werd bij de mannen tweede op de tien kilometer.

De omstandigheden waren niet slecht voor deze tijd van het jaar en dus kon de organiserende vereniging weer rekenen op vele regionale lopers op de voor deze jubileumeditie (30ste) iets gewijzigde routes. Op de tien kilometer bij de mannen werd er vooral erg hard gelopen. Op Edwin Slijkhuis (Vitalis) stond geen enkele maat, hij was in 33:15 overduidelijk de sterkste van het hele veld. Met 33:50 kwam Arne Mulder nog het dichtste in de buurt: “Gezien de drukke periode waarin ik nu zit, ben ik heel tevreden met deze tijd”, aldus de clubkampioen.

Hans Lindeboom finishte op een vijfde plaats in 34:04, en ook op de achtste tot en met de twaalfde plaats leden van de Zwolse vereniging BB-lopers. Henry Visscher, Mark Hakbijl, Erik Slomp, Diederik Verhoef en Arend Jan van der Hoek hielden elkaar mooi in het vizier. PEC-er Jan Willem Davidse eindigde in 39:04 tevens bij de eerste vijftien. “Na vier kilometer heb ik mijn schema maar omgezet in een mooie tempoloop”, vertelt Slomp, die nog duidelijk wat wedstrijdritme miste. “Ik heb Henry en Mark laten gaan, want vier weken weinig trainen en vooral herstellen merk je toch wel. Vanaf nu kan ik weer opbouwen naar mooiere tijden.”

Op de hoofdafstand in Heerde, de halve marathon, stonden meerdere Zwolse lopers aan het vertrek. BB-loper Jeroen Bonhof liep naar een prima vierde plek overall en verbeterde met 1:17:16 zijn persoonlijk beste tijd met anderhalve minuut. Dat stemde uiteraard tot volle tevredenheid: “Ik ben net gestart met de voorbereiding op de Marathon van Rotterdam en dan is het een mooie opsteker om met een PR te beginnen.” Een persoonlijk record was er ook voor Mike Kleinluchtebeld (PEC) die maar liefst vier minuten van zijn beste tijd ooit afliep en finishte in 1:33:46. Bert Kleiboer eindigde in 1:38:03 en ook voor hem was dat de snelste tijd sinds jaren.

Atletiek, PEC 1910, Hardlopen, Hellen Berger-De Vries, BB-lopers, Hans Lindeboom, Arne Mulder, Jeroen Bonhof, Margje Timmerman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws