Smaragd kampioen schoolvoetbaltoernooi

| 20-04-2011
© Annet van Raalten

De felbegeerde wisselbeker van het Zwolse schoolvoetbaltoernooi is woensdagavond meegegaan met de jongens uit groep 7/8 van basisschool de Smaragd. Het team was tijdens de derde wijkvoorronde op het complex van SV Zwolle al oppermachtig en werd ook woensdag in het FC Zwolle Stadion niet verslagen. In de finale won de Smaragd - na het nemen van strafschoppen - van de Ark 1 uit Zwolle-Zuid.

Bij de meisjes ging de grote wisselbeker naar de Schatkamer, dat in de finale te sterk was voor de Aquarel 1. De nummers één en twee van groep 7/8 jongens en meisjes gaan door naar de regiofinales van de KNVB op woensdag 11 mei in Oosterwolde. Dat geldt echter niet voor de finalisten groep 5/6. In de jongste categorie werd bij de jongens het team Montessori 1 kampioen. In de finale trok Duyvenkamp 2 aan het kortste eind. De meisjes uit groep 5/6 van de Campherbeek gingen feestend van het veld na een overwinning in de finale tegen de meiden van de Koningin Emmaschool.

© Annet van Raalten

Alle teams werden tijdens de grote finaledag aangemoedigd door de vele supporters in het stadion van FC Zwolle. Ook wethouder Gerrit Piek genoot met volle teugen van het mooie sportevenement, dat ook dit jaar werd georganiseerd door SportService Zwolle. Verder leverden de scheidsrechters van CSV ’28 op uitstekende wijze een bijdrage. En stonden de finales dit jaar onder leiding van de FC Zwolle-spelers Eric Botteghin en Bram van Polen.

Uitslag groep 5/6 meisjes
1. Campherbeek
2. Koningin Emmaschool
3. Mozaïek
4. Ichthus 1

Uitslag groep 5/6 jongens
1. Montessori 1
2. Duyvencamp 2
3. Geert Groteschool 1
4. Aquarel 1

Uitslag groep 7/8 meisjes
1. Schatkamer
2. Aquarel 1
3. Markesteen 1
4. Morgenster 2

Uitslag groep 7/8 jongens
1. Smaragd
2. Ark 1
3. Parkschool 1
4. Zevensprong

Voetbal, SportService Zwolle, FC Zwolle Stadion, Schoolvoetbal, Nationale Sportweek

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws