Slot: ‘Dit hadden drie punten moeten zijn’

| 23-12-2012

PEC Zwolle heeft aan het laatste competitieduel in 2012 één punt overgehouden. In het Polman Stadion in Almelo eindigde het duel tegen Heracles in 1-1. Na afloop was er met name in het Zwolse kamp teleurstelling over het resultaat, want diverse grote kansen waren niet aan het team van trainer Art Langeler besteed. “Dit hadden drie punten moeten zijn”, zegt Arne Slot.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Aan Zwolse zijde ontbrak spits Denni Avdic door een blessure. Joey van den Berg keerde terug in de basis. Hij speelde op het middenveld, terwijl Joost Broerse net als tegen Go Ahead Eagles achterin stond. Zwolle begon goed aan het duel met kansjes voor Youness Mokhtar en Jesper Drost, maar het was Heracles dat de score opende. Een steekbal van Lerin Duarte werd feilloos afgerond door Samuel Armenteros. Toch liet de ploeg van Langeler zich niet uit het veld slaan, want het was Mokhtar die na een klein half uur spelen de stand gelijk trok. Een prima aanval, waar onder meer Wiljan Pluim en Fred Benson bij betrokken waren, werd uiteindelijk door Mokhtar binnengeschoten. Zwolle had zelfs met een voorsprong kunnen rusten, maar Pluim schoot oog in oog met Remko Pasveer op de Heracles-goalie. “Het is niet een enorm probleem, maar we scoren wel te weinig”, meent Slot.

Na rust was het vooral Zwolle dat kansen kreeg. Fred Benson, Rochdi Achenteh en invaller Mustafa Saymak hadden de 1-2 op hun schoen, maar zij schoten de bal naast of doelman Pasveer voorkwam een Zwolse treffer. Heracles kon daar na rust ook enkele kansen tegenoverstellen, maar de gasten uit Zwolle waren sterker. En dus was er na afloop opnieuw teleurstelling, omdat er meer in had gezeten dan een punt. PEC Zwolle geniet nu van de winterstop. Vrijdag 18 januari hervat PEC Zwolle de competitie met een uitwedstrijd bij PSV (20.00 uur).

Wedstrijdstatistieken:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda, Quansah, Overtoom, Duarte, Bruns (85. Davidson), Castillion (61. Gouriye), Armenteros, Everton

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh, Drost, Van en Berg, Slot, (73. Saymak), Mokhtar, Pluim, Benson

Scoreverloop:
15. Samuel Armenteros 1-0
27. Youness Mokhtar 1-1

Gele kaarten:
Quansah (Heracles Almelo), Benson, Saymak (PEC Zwolle)

Toeschouwers:
8.442

Arbitrage:
Dhr. Van Boekel (scheidsrechter), dhr. Strijker, dhr. Vandeursen (assistent-scheidsrechters) en dhr. Mulder (vierde official)

Voetbal, Arne Slot, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws