Slordig PEC Zwolle verslaat NAC Breda

| 21-10-2017

De uitwedstrijd bij NAC Breda heeft PEC Zwolle zaterdagavond een 0-2 overwinning opgeleverd. De Zwollenaren kwamen kort voor de rust op voorsprong door een penalty van Bram van Polen en zagen dat Mustafa Saymak in de tweede helft aan alle onzekerheid een einde maakte. “Dit is heerlijk joh. We winnen ook nog eens een uitwedstrijd, we staan er gewoon goed op”, zegt aanvoerder Bram van Polen bij FOX Sports.

© Annet van Raalten

Uitwedstrijden van PEC Zwolle leverden dit seizoen nog geen driepunter op en ook in Breda ging het in eerste instantie niet van een leien dakje. Aan de bal kwamen de Zwollenaren vaak slordig voor de dag, waardoor het NAC een paar keer in het zadel hielp. De eerste kans was voor NAC-spits Thierry Ambrose, die miste, en in het vervolg leek diezelfde Ambrose de grootste kans van de eerste helft te krijgen. Hij dook alleen op voor Diederik Boer, maar ruzie met de bal voorkwam dat Ambrose kon schieten. Wat NAC niet deed, scoren dus, lukte PEC Zwolle wel. Eerst trof Younes Namli de paal en in de slotminuut kreeg PEC de nodige hulp. Mustafa Saymak werd in het strafschopgebied onderuit gelopen, daar zag scheidsrechter Van den Kerkhof een penalty in en die werd benut door Bram van Polen.

Een welkome opsteker, maar op deze avond had PEC uiteindelijk niets te vrezen. Qua kansen had NAC zomaar kunnen scoren, maar het was al vrij snel duidelijk dat de thuisploeg echt geen goal ging maken. Typerend moment was een kans voor spits Ambrose, die na een weergaloze aanval de bal zo binnen kon lopen. Het enige probleem was dat hij over de bal maaide en later konden ook Menno Koch en Giovanni Korte niet scoren. PEC zette daar behoorlijk wat kansen tegenover. Kingsley Ehizibue had het kunnen doen en dat gold ook voor Mustafa Saymak. De middenvelder kwam een kwartier voor tijd vrij op randje zestien, schoot en zag zijn inzet uiteen spatten op de paal. De rebound werd om zeep geholpen door Rick Dekker.

Mustafa Saymak was uiteindelijk wel de man die de wedstrijd in het slot gooide. Terwijl de NAC-aanhang een slotoffensief probeerde aan te zwengelen, deed de middenvelder de monden doen zwijgen. Hij schoof de bal koeltjes achter doelman Birighitti, waardoor PEC voor het eerst dit seizoen een uitwedstrijd won: 0-2.

Wedstrijdstatistieken:
NAC Breda: Birighitti, Verschueren, Koch, Marí (18. Meijers), Angelino, Mets, Vloet (75. Fernandes), El Allouchi (78. Enevoldsen), Korte, Ambrose, García

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire (46. Sandler), Van Polen, Thomas, Dekker, Saymak, Namli (90. Marinus), Mokhtar, Parzyszek (75. Ondaan)

Scoreverloop:
45+3. 0-1 Bram van Polen (strafschop)
82. 0-2 Mustafa Saymak

Gele kaarten:
Nicolas Freire, Ryan Thomas (PEC Zwolle) en Menno Koch (NAC Breda)

Scheidsrechter:
Martin van den Kerkhof

Toeschouwers:
19.000

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, John van 't Schip

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws