Sleutelrol Maxime Kerstholt in halve finale

| 24-08-2014

Mede dankzij twee treffers van de Zwolse Maxime Kerstholt hebben de Nederlandse jeugdolympiërs zich zondagmiddag geplaatst voor de hockeyfinale van de Jeugd Olympische Spelen. In het Chinese Nanjing werd Argentinië in de halve finale aan de kant gezet: 4-2. Michelle Fillet, die eerder tijdens het toernooi al de nodige goals maakte, kwam in de halve finale niet tot scoren.

Oranje keek na de eerste speelperiode tegen een 0-1 achterstand aan, doordat de Argentijnse Julieta Jankunas haar ploeg op voorsprong had gebracht. Pas halverwege de tweede periode sloeg Nederland - na een balverovering op het middenveld - toe. Maxime Kerstholt kwam in balbezit, bedacht zich geen moment en knalde de bal loeihard achter de keeper. Toen kort daarna Eline van Erk voor een voorsprong zorgde, leek Oranje op rozen te zitten. In de derde periode had Nederland meer controle, totdat Ginella Zerbo met een kaart naar de kant moest omdat ze na een fluitsignaal alsnog de bal in het doel schoot. Dat bleek een dure uitsluiting, want Argentinië speelde zich goed vrij en wipte vier minuten voor tijd de gelijkmaker achter Karlijn Adank.

Eenmaal weer voltallig zette de ploeg van bondscoach Ageeth Boomgaardt nog een keer aan. Een afstandsknal van Michelle Fillet bleef op de Argentijnse lijn liggen, maar twee minuten voor tijd scoorde Marijn Veen wel. Een minuutje later stelde Maxime Kerstholt met een schot de finaleplaats veilig. Nederland neemt het in de finale op tegen China, dat Japan met 4-3 wist te verslaan. De eindstrijd staat dinsdag om 14.30 uur op het programma.

Hockey, Maxime Kerstholt, Michelle Fillet

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws